«Sony» tiek pakļauta hakeru uzbrukumam un sprādziena draudiem (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Japānas izklaides industrijas gigants «Sony» pirmdien paziņoja, ka tā mūzikas un spēļu vietnēm ir uzbrucis hakeru grupējums, kas arī paziņojis par sprāgstvielām lidmašīnā, ar kuru lidoja šīs kompānijas augsta amatpersona.

Kompānija paziņoja, ka pēc internetā ievietota brīdinājuma par sprāgstvielām lidmašīna, kurā bija «Sony Online Entertainment» prezidents Džons Smedlijs, mainīja kursu.

«»PlayStation Network» un «Sony Entertainment Network» ietekmēja mēģinājums nomākt mūsu tīklu ar mākslīgi lielu trafiku,» «Sony» paziņoja savā blogā «PlayStation.Blog», piebilstot, ka hakeri nepiekļuva «nekādai personīgai informācijai».

Atbildību par hakeru uzbrukumu uzņēmās persona vai grupējums ar «Twitter» vārdu @LizardSquad, informēja «Sony» preses sekretāre Tokijā.

«Šodien mēs izlikām [džihādistu grupējuma] «Islāma valsts» karogu @Sony serveros,» mikroblogu vietnē «Twitter» paziņoja @LizardSquad, parādot arī fotogrāfiju, kurā redzams vīrietis nesam šo karogu. LizardSquad arī paziņoja par spridzekli lidmašīnā.

Smedlijs apstiprināja, ka lidmašīna tika novirzīta, un paziņoja, ka «šos puišus atradīs taisna tiesa».

ASV aviosabiedrības «American Airlines» lidmašīna, ar kuru Smedlijs lidoja no Dalasas Teksasā uz Sandjego Kalifornijā, tika novirzīta uz Fīniksu Arizonas štatā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu