Runā, ka septembrī debitēs ne tikai iPhone 6 (47)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Neoficiāls ziņojums liecina, ka 9.septembrī, kad Apple gatavojas prezentēt nākamās paaudzes viedtālruni iPhone 6 (patiesībā divas jaunas iPhone versijas), tiks atrādīts arī ap plaukstas locītavu valkājams gadžets.

Gaidāms, ka pēc nepilnām divām nedēļām Apple atklās 4,7 collu un, iespējams, arī 5,5 collu iPhone. Bet tas arī varētu nebūt viss, jo pastāv uzskats, ka Kupertino kompānija gatavojas izspēlēt pārsteiguma kārti un prezentēt savu pirmo valkājamo viedierīci, par ko tiek runāts jau ļoti sen, - pulksteni iWatch. Cnet.com gan norāda, ka jauna tipa ierīces prezentēšana septembra pasākumā būtu novirzīšanās no tradīcijām, kas ievērotas kopš 2010.gada, kad septembrī bez jauna telefona tika prezentēts arī iPad, tādēļ pastāv iespēja, ka iWatch prezentācija notiek vien oktobrī. Tieši tad Apple parasti piesaka jaunus iPad un Mac datorus.

Tāpat neoficiāla informācija liecina, ka jaunajā viedierīcē izmantotas HomeKit un HealthKit platformas, kuru galvenais uzdevums ir izstrādātājiem atvieglot viedo mājsaimniecības ierīču un vingruma aplikāciju integrāciju iOS mobilajā operētājsistēmā. Jūnijā Apple ziņoja, ka minētās HomeKit un HealthKit platformas būs daļa no jaunās iOS 8, kam jāiznāk šoruden.

Par Apple ienākšanu valkājamo viedierīču tirgū tiek runāts jau sen, taču nekur tālāk par baumām un runām amerikāņi nav tikuši. Lielākā cerība, ka pastāvošie pieņēmumi tomēr attaisnosies, ir viena samērā nozīmīga Apple darbinieka Edija Kjū (atbildīgs par internetu, programmatūru un pakalpojumiem) šā gada maijā teiktais, ka tiek gatavota labākā jaunu produktu pakete, «kādu esmu redzējis 25 gadu laikā, kopš strādāju Apple».

Pastāv iespēja, ka Apple vienlaikus izlaiž ne vienu, bet gan vairākas valkājamas viedierīces. Tas varētu būt gan, piemēram, Samsung Galaxy Gear analogs viedpulkstenis, gan Nike Fuel aprocei pielīdzināms vingruma un veselības monitoringa gadžets. Lai kādi arī būs jaunumi septembrī, Apple nebūs viegli, jo sāncenši nesnauž un konkurence ar dažāda veida valkājamajiem un kabatā nēsājamajiem rīkiem piesātinātajā tirgū ir ļoti sīva.

Komentāri (47)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu