Google veic bezpilota lidaparātu izmēģinājumus preču piegādei (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV interneta gigants «Google» ceturtdien paziņoja, ka tas izgatavojis un veicis izmēģinājumus ar neliela izmēra bezpilota lidaparātiem, kas varētu tikt izmantoti preču piegādēm.

Šo projektu izstrādā kompānijas struktūrvienība «Google X», kas ir arī atbildīga par patstāvīgi braucošas automašīnas izstrādi.

Projekts ar nosaukumu «Project Wing» tiek īstenots jau divus gadus, taču līdz šim tas ticis glabāts noslēpumā.

«Google» norāda, ka uzņēmuma ilgtermiņa mērķis ir izstrādāt bezpilota lidaparātus, kurus būtu iespējams izmantot katastrofu gadījumā, lai uz izolētiem reģioniem nosūtītu palīdzības līdzekļus.

Šie lidaparāti varētu tikt izmantoti pēc zemestrīces, plūdiem vai ārkārtējiem laikapstākļiem, lai piegādātu tādus nelielus priekšmetus kā medikamenti vai baterijas cilvēkiem vietās, kur ar parastajiem transportlīdzekļiem nav iespējams piekļūt.

«Google» pavēstīja, ka izmēģinājumi ar šiem lidaparātiem jau veiksmīgi veikti Austrālijā, kur diviem lauksaimniekiem piegādāta šokolāde, ūdens, medikamenti, suņu barība un citi produkti.

Uzņēmums prognozē, ka bezpilota lidaparātu piegādes sistēma varētu tikt ieviesta pēc vairākiem gadiem.

Tikmēr ASV interneta kompānija «Amazon» jau pagājušajā mēnesī iesniedza prasību Savienoto Valstu Federālajai aviācijas pārvaldei (FAA) uzņēmumam ļaut valstī veikt bezpilota lidaparātu izmēģinājumus. Ņemot vērā ierobežojumus šādu lidaparātu izmantošanai ASV gaisa telpā, «Amazon» veikusi izmēģinājuma lidojumus iekštelpās un citās valstīs.

«Amazon» pagājušajā decembrī paziņoja, ka uzņēmums plāno izmantot neliela izmēra bezpilota lidaparātus, lai jau 2015.gadā nodrošinātu pasūtījumu piegādes patērētājiem, ja FAA noteikumi to ļaus.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu