Izlaidīs pirmo ūdensizturīgo e-grāmatu lasītāju (21)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kanādiešu elektroierīču ražotājs «Kobo» paziņojis par pirmā ūdensizturīgā e-grāmatu lasītāja izlaišanu, lai «lasītāji bez bažām varētu izbaudīt lasīšanu jebkurā vietā», vēsta britu laikraksts «The Guardian».

Ierīce «Kobo Aura H2O» spēj izturēt pusstundu vienā kubikmetrā ūdens, ja aiztaisīta tā lādētāja ligzda. Tagad e-grāmatu cienītāji varēs nodoties lasīšanai «tādās vietās kā vanna vai pludmale», ierosinājusi kompānija.

«Kobo» prezidents Maikls Tamblins sacīja, ka lasītāji bieži sūdzējušies, ka gribētu izmantot savas ierīces vannā, pie baseina vai pludmalē, taču baidījušies, ka tās varētu sabojāties.

«Aptaujā atklājās, ka vairāk nekā 60% klientu vēlētos bez uztraukuma lasīt pie ūdeņiem,» viņš norādīja. «Mūsu jaunākais augstākās klases e-grāmatu lasītājs «Kobo Aura H2O» veidots tā, lai

e-grāmatu lasīšana pludmalē un vannā būtu tikpat ierasta kā autobusā vai gultā.»

Jaunā ierīce nonāks pārdošanā oktobrī.

Jaunākajos pētījumos atklājies, ka planšetdatori pamazām pārņem vadību e-grāmatu tirgū. Kompānijas «Nielsen» dati liecina, ka 2014.gada pirmajā ceturksnī 51% grāmatu pircēju e-grāmatu lasīšanai izmanto planšetdatorus, bet tikai 25% ir īpaši elektronisko grāmatu lasīšanai paredzēta ierīce.

Pagājušajā gadā tajā pašā periodā planšetdatori bija 33% elektronisko grāmatu pircēju, bet e-grāmatu lasītāji - 25%.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu