Japāna ļauj lidmašīnās izmantot mobilās elektroniskās ierīces

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Japāna pirmdien atcēlusi aizliegumu lidmašīnās izmantot mobilās elektroniskās ierīces, sekojot ASV un Eiropas Savienības (ES) piemēram.

Japānas Transporta ministrija ziņo, ka no pirmdienas pasažieri lidojuma laikā, tostarp arī lidmašīnai paceļoties un nolaižoties, drīkst lietot pārnēsājamās elektroniskās ierīces, kas ieslēgtas tā dēvētajā «lidojuma režīmā».

Šis režīms atslēdz mobilos pakalpojumus, tāpēc pasažieri joprojām nevarēs veikt telefona zvanus.

Iepriekšējie noteikumi aizliedza izmantot elektroniskās ierīces lidojuma laikā, tostarp arī lidmašīnai manevrējot, paceļoties vai nolaižoties, jo pastāvēja bažas, ka tās var radīt traucējumus lidaparāta navigācijas iekārtās.

Jau ziņots, ka lēmumu lidojuma laikā pasažieriem ļaut izmantot elektroniskās ierīces pagājušajā gadā pieņēma ASV un ES, bet pagājušajā nedēļā līdzīgus atvieglojumus aviokompāniju «Qantas Airways» un «Virgin Australia» pasažieriem ieviesa Austrālija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu