Pētījums: Sievietes ir aizrautīgākas mobilo ierīču lietotājas (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Gandrīz puse jeb 48% sieviešu Latvijā nevarētu iztikt bez mobilajām ierīcēm, kamēr tikai trešdaļa (33%) vīriešu savu ikdienu nevar iedomāties bez viedierīcēm, liecina «Latvijas Mobilā telefona» (LMT) sadarbībā ar mediju aģentūru «Omnicom Media Group» (OMG) veiktais pētījums.

Kopumā 40 % Latvijas iedzīvotāju atzinuši, ka nespētu iztikt bez mobilo ierīču lietošanas ikdienā.

Aptaujas dalībnieki visbiežāk viedtālruņus un planšetes izmanto dīvānā, sabiedriskajā transportā un darbavietā - 42% respondentu atzinuši, ka ikdienā vispopulārākā planšetu un viedtālruņu lietošanas vieta ir dīvāns, 39% lieto sabiedriskajā transportā, 34% gultā un 25% respondentu norādījuši, ka visbiežāk mobilās ierīces izmanto, atrodoties vai stāvot rindā.

Lietošanas situācijām ir tendence atšķirties atkarībā no lietotās ierīces - iedzīvotāji, kuru rīcībā ir tikai viedtālrunis, tajā izteikti biežāk ielūkojas, atrodoties sabiedriskajā transportā (45%), esot darbā (41%), uz ielas (23%). Visbiežāk dīvānu kā piemērotāku vietu viedierīču lietošanai izvēlas tie, kuri ikdienā lieto gan viedtālruni, gan planšeti vai tikai planšeti.

Planšetes lietotājiem biežāk raksturīga arī viedās ierīces izmantošana, sēžot pie galda vai atrodoties automašīnā, guļamistabā vai parkā. Guļamistabā viedierīces izmanto 12% sieviešu un 16% vīriešu. 3% sieviešu un 4% vīriešu planšeti un viedtālruni lieto vannā.

Visbiežāk viedierīcēs iedzīvotāji lasa ziņas (65%), 52% tālruņus un planšetes izmanto ierakstu lasīšanai un izveidei sociālajos tīklos, 25% izklaides informācijai, bet 16% aptaujas dalībnieku atzinuši, ka šīs ierīces neizmanto lasīšanai.

«Arī Samsung dzīvesstila indeksā LIVING, kurā aptaujāti 2155 respondenti visās Baltijas valstīts, redzama līdzīga tendence – proti, sievietes ievērojami biežāk nekā vīrieši nespēj iedomāties savu dzīvi bez tālruņa. Tomēr interesanti, ka tieši vīrieši ir aktīvāki tālruņa funkciju lietotāji – viņi par 15% biežāk lieto kartes un navigāciju, par 10% aplikācijas, bet par 9% meklētājprogrammas. Savukārt interneta lietošanas paradumi ir līdzīgi – savā tālrunī to lieto 47% vīriešu un 43% sieviešu. Tas norāda, ka sievietēm telefons vairāk kalpo saziņai un viņas fokusējas uz tālruņa pamatfunkcijām – zvanīt un nosūtīt īsziņas, kā arī pārlūkot internetu,» komentē Iveta Bojāre, Samsung Electronics Baltics korporatīvās komunikācijas vadītāja.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu