LVMH: «Apple Watch» ir pārāk sievišķīgs (31)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV informācijas tehnoloģiju kompānijas «Apple Inc.» ilgi gaidītais viedpulkstenis izskatās pārāk sievišķīgs un tā dizains nespēs turēties līdzi laikam, izteicies Francijas luksusa preču ražotāja LVMH pulksteņu biznesa vadītājs Žans-Klods Bivērs.

Bivērs intervijā Vācijas laikrakstam «Die Welt» norādīja, ka ASV uzņēmums viedpulksteņa «Apple Watch» izstrādē pieļāvis «dažas fundamentālas kļūdas».

«Šim pulkstenim nav seksapīla. Tas ir pārāk sievišķīgs un izskatās ļoti līdzīgs viedpulksteņiem, kas jau pieejami tirgū,» sacīja Bivērs. «Godīgi sakot, tas izskatās tā, it kā to būtu radījis students savā pirmajā semestrī.»

Foto: Reuters/ScanPix

Viņš prognozē, ka ilgi gaidītā ierīce, kurai ir četrstūraina forma ar noapaļotām malām, drīzumā būs novecojusi.

Kā ziņots, «Apple» otrdien prezentēja uzņēmuma pirmo viedpulksteni, kā arī divus jaunus viedtelefona «iPhone» modeļus, kas aprīkoti ar lielākiem ekrāniem.

«Apple Watch» tirgū nonāks nākamā gada sākumā, tā cena būs, sākot no 349 dolāriem.

Foto: Reuters/ScanPix

Lai arī «Apple Watch» aprīkots ar skārienjutīgu ekrānu, liela daļa no tā vadības paveicama ar sānā izvietoto apļveida taustiņu, lai pirksti neaizsegtu ekrānu.

Viedpulkstenis piedāvā dažādas ciparnīcas, var brīdināt lietotājus par atgādinājumiem, noteikt nēsātāja pulsu un attēlot kartes. «Apple» vēsta, ka aplikācijas iespējams apstrādāt viedtelefonā, bet attēlot pulkstenī, lai pagarinātu akumulatora darbības laiku. Uzņēmums nenorāda, cik bieži ierīci būs nepieciešams uzlādēt.

«Apple Watch» skārienjutīgais ekrāns spēj arī noteikt atšķirību starp vieglu pieskārienu un lietotāja pirksta izdarītu smagāku spiedienu. Tāpat ierīce aprīkota ar «Apple» balss kontrolēto personīgo asistentu «Siri».

Foto: Reuters/ScanPix
Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu