ASV valdība draudējusi Yahoo ar vērienīgiem naudassodiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV valdība draudējusi interneta gigantam «Yahoo» piemērot 250 000 dolāru lielu naudassodu dienā, ja kompānija tai nenodos lietotāju datus, liecina ceturtdien publiskotie tiesas dokumenti.

Tiesas dokumentos teikts, ka Nacionālās drošības pārvalde (NSA) pieprasījusi «Yahoo» pakļauties jauniem novērošanas noteikumiem, taču uzņēmums tos uzskatījis par antikonstitucionāliem.

«Yahoo» tiesas prāvā par šīs prasības atbilstību konstitūcijai gan zaudēja un bija spiesta NSA nodot ASV lietotāju datus.

Informācija par šo tiesas prāvu tika publiskota ceturtdien, kad federālais tiesnesis izdeva rīkojumu atklāt atsevišķus materiālus par šo lietu.

Šie dokumenti sniedz jaunu informāciju par ASV elektroniskās spiegošanas programmu «Prism», kas ļāva NSA iegūt apjomīgu datu daudzumu no tādiem interneta gigantiem kā «Yahoo» un «Google». Amatpersonas paziņojušas, ka šī programma tikusi pārtraukta 2011.gadā.

«Vienā brīdī ASV valdība draudēja mums piemērot 250 000 dolāru naudassodu dienā, ja mēs atteiktos pakļauties šai prasībai,» vēsta «Yahoo».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu