Ķīnā ievieš joslas viedierīču lietotājiem (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kamēr Rīgā satiksmes dalībnieki ceļ brēku par jaunizveidotajām velojoslām vairākās pilsētas centra ielās, Ķīnā jau sāk uz ietvēm parādīties atsevišķas zonas tiem gājējiem, kas pārvietojas ieurbuši skatienu telefona ekrānā.

Ja līdz šim ierasts redzēt atsevišķas joslas velobraucējiem un sabiedriskajam transportam, tad Čonkinā (Chongqing), kas ir viena no piecām Ķīnas lielākajām pilsētām, ir ieviesta pasaulē pirmā josla cilvēkiem ar telefonu. Precīzāk - tiem gājējiem, kas nespēj pat uz mirkli atraut acis no savas mobilās ierīces.

Telefonu lietotāju josla ir uzkrāsota uz tā dēvētās Ārzemnieku ielas nolūkā nodalīt nevērīgos gājējus, kas bieži vien tālāk par savu telefonu neredz un nedzird, no pārējiem gājējiem. Maz gan ticams, ka cilvēks ar telefonu ilgstoši spēs noturēties savā joslā, taču kā ideja, kā vēstījums, ka arī gājējam ir jāskatās sev zem kājām, šī josla varētu nostrādāt.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu