«Apple» izlaiž rīku bezmaksas U2 albuma izdzēšanai (12)

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sešas dienas pēc īru rokgrupas U2 bezmaksas albuma izdošanas tehnoloģiju gigants «Apple» izlaidis rīku, kas klientiem ļauj izdzēst to no sava «iTunes» konta.

Daudzi lietotāji sūdzējās, ka albums «Songs of Innocence» ticis lejupielādēts automātiski un bez viņu atļaujas, taču viņi nezināja, kā to izdzēst. Atsaucoties uz klientu sūdzībām, «Apple» nāca klajā ar jaunu rīku, kas ļauj ar vienu klikšķi izdzēst bezmaksas albumu.

Kā jau ziņots, pagājušonedēļ U2 bez maksas izlaida savu pirmo albumu piecu gadu laikā pakalpojumā «iTunes». Albums tika nosūtīts pusmiljardam «iTunes» lietotāju visā pasaulē.

Ja lietotājs būs izdzēsis bezmaksas albumu, pēc 13.oktobra par tā atkārtotu lejupielādēšanu tiks piemērota maksa.

««Apple» iedeva saviem klientiem kaut ko par brīvu, un tas ir ļoti labi,» situāciju komentē mediju konsultāciju firmas «Enders Analysis» pārstāvis Ians Mods. «Tomēr vajadzēja dot izvēli. Kā izrādās, ne visi ir U2 fani.»

U2 līderis Bono jau iepriekš prognozēja, ka ne visi spēšot novērtēt dāvanu. «Cilvēki, kas vēl nav mūs dzirdējuši vai iepriekš nebija ieinteresēti, varētu pirmoreiz paklausīties, jo mēs esam viņu «iTunes» bibliotēkā. Taču tie, kurus tas neinteresē, var paskatīties no citas puses - pie viņu mēstulēm ir dažu īru puišu asinis, sviedri un asaras,» viņš rakstīja grupas mājaslapā.

Bono piebilda, ka «Apple» esot apmaksājis akciju. Eksperti aprēķinājuši, ka albuma reklāmu izvietošana «iTunes» un pārējās mārketinga aktivitātes esot aptuveni 100 miljonu ASV dolāru (77,5 miljonu eiro) vērtas.

Mūzikas kritiķu atsauksmes par albumu «Songs of Innocence» ir pretrunīgas. Daži uzskata, ka albuma izdāļāšana par brīvu «devalvējot» tā tapšanā ieguldīto darbu. Turpretī mūzikas žurnāls «Rolling Stones» piešķīris albumam maksimālo vērtējumu, raksturojot to kā «dinamiskas, koncentrētas atdzimšanas triumfu».

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu