Ķīnas interneta kompānija Alibaba veiksmīgi debitē Ņujorkas biržā (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīnas interneta tirdzniecības uzņēmums «Alibaba» piektdien debitējis Ņujorkas fondu biržā, kompānijas akciju vērtībai pirmajā tirdzniecības dienā ievērojami pārsniedzot sākotnēji noteikto cenu.

«Alibaba» akcijas biržā debitējušas ar cenu 92,7 dolāru apmērā, ievērojami pārsniedzot akciju sākotnējā publiskajā piedāvājumā (IPO) noteiktos 68 dolārus.

Savukārt biržas slēgšanas brīdī uzņēmuma akciju cena veidoja 93,89 dolārus.

Pirmajās minūtēs pēc «Alibaba» akciju tirdzniecības sākšanas tika pārdoti vairāk nekā 100 miljoni akciju, kas ir vairāk salīdzinājumā ar mikroblogošanas vietnes «Twitter» debiju biržā.

Kompānija IPO ieguvusi gandrīz 21,8 miljardus dolāru, kas norāda uz spēcīgu investoru interesi pēc Ķīnas interneta tirdzniecības giganta akcijām.

«Alibaba» tirgus vērtība šobrīd veido 231,4 miljardus dolāru.

Ja «Alibaba» baņķieri izlems izmantot tiesības, kas tiem ļauj pašiem iegādāties vēl 48 miljonus akciju, tad uzņēmums šajā IPO būs ieguvis gandrīz 25 miljardus dolāru, padarot to par pasaulē lielāko IPO.

Līdz šim lielāko IPO Savienotajās Valstīs 2008.gadā īstenoja kredītkaršu kompānija «Visa», kas ieguva 19,7 miljardus dolāru.

Savukārt līdz šim pasaulē lielākais IPO pieder «Agricultural Bank of China», kas fondu biržas debijā 2010.gadā ieguva 22,1 miljardu dolāru.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu