Microsoft atliek Xbox izlaišanu Ķīnā pēc 14 gadus ilga aizlieguma

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV informācijas tehnoloģiju uzņēmums «Microsoft» atlicis spēļu konsoles «Xbox» izdošanu Ķīnā, kas esot «vēsturisks notikums».

Bija iecerēts, ka otrdien konsole nonāks pārdošanā Ķīnā pirmo reizi pēc 14 gadus ilguša aizlieguma. Kompānija neieslīga paskaidrojumos par atlikšanas iemeslu, tikai norādīja, ka vajagot vairāk laika.

«Microsoft» sola, ka populārā spēļu konsole tikšot izdota Ķīnā līdz gada beigām.

«Par spīti panāktajam progresam mums nepieciešams vēl nedaudz laika, lai mūsu potenciālajiem faniem Ķīnā piedāvātu labāko iespējamo pieredzi,» teikts «Microsoft» oficiālajā blogā.

«»Xbox One» izlaišana būs vēsturisks notikums spēļu mīļotāju un ģimeņu dzīvē,» uzsvērts paziņojumā. «»Microsoft» un «BesTV» atklās pirmo tāda veida konsoli Ķīnā.»

Jūlijā «Xbox One» tika pieteikta kā pirmā Ķīnā pieejamā spēļu konsole kopš 2000.gada. Tagad Ķīnas valdība atļāvusi ārvalstu firmām ražot konsoles Šanhajas brīvās tirdzniecības zonā pārdošanai vietējā tirgū.

«Microsoft» sāncensis «Sony», kas ražo spēļu konsoli «PlayStation», decembrī brīvās tirdzniecības zonā sāks sadarbību ar vietējām kompānijām, lai palaistu Ķīnas tirgū savu produktu.

Aģentūra AFP vēsta, ka «Microsoft» draudot pārbaude par «monopolistiskām darbībām» saistībā ar operētājsistēmu «Windows» un «Office» programmatūru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu