Pirmajā nedēļas nogalē pārdots rekordliels skaits jauno iPhone (56)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV informācijas tehnoloģiju kompānija «Apple Inc.» pirmdien paziņoja, ka pirmajā nedēļas nogalē pēc viedtelefona «iPhone» jaunāko modeļu nonākšanas tirdzniecībā pārdoti vairāk nekā desmit miljoni tālruņu, kas ir rekordaugsts līmenis.

Tādējādi pārspēts pirms gada reģistrētais «iPhone» iepriekšējo modeļu tirdzniecības apjoma rekords, kas veidoja deviņus miljonus vienību.

«»iPhone 6» un «iPhone 6 Plus» pārdošanas apjoms pārspējis mūsu prognozes pirmajai nedēļas nogalei un mēs nevarētu būt laimīgāki,» norāda «Apple» vadītājs Tims Kuks.

Kuks piebilst, ka tirdzniecības apjoms būtu vēl lielāks, ja uzņēmums būtu spējis nodrošināt piegādes.

Jaunie viedtālruņi tirdzniecībā piektdien nonāca Japānā, ASV, Francijā, Vācijā, Honkongā, Austrālijā, Lielbritānijā, Kanādā, Puertoriko un Singapūrā.

Savukārt 26.septembrī «iPhone 6» un «iPhone 6 Plus» pie patērētājiem nonāks vēl vairāk nekā 20 valstīs, tostarp Itālijā, Jaunzēlandē, Krievijā un Turcijā.

Jau ziņots, ka «Apple» 9.septembrī prezentēja jaunākos viedtelefonu modeļus, kas ieguvuši nosaukumus «iPhone 6» un «iPhone 6 Plus», bet to ekrānu izmēri ir attiecīgi 4,7 collas (11,9 centimetri) un 5,5 collas (14 centimetri).

Abi telefoni aprīkoti ar «Apple» izstrādātajiem procesoriem A8, kas, kā apgalvo kompānija, to veiktspējas ātrumu palielina par 25%. Tāpat jaunajiem «iPhone» modeļiem ir uzlabota izšķirtspēja.

Komentāri (56)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu