Ar ko atšķiras LED, OLED un 4K Ultra HD televizoru tehnoloģijas (51)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai arī tehnoloģijas ir paredzētas mūsu dzīves atvieglošanai, ikviens, kurš būs kādreiz devies iegādāties jaunu televizoru, var apgalvot, ka pieejamā klāsta pārpilnība var padarīt pareizā televizora izvēli neiespējamu. Tirgus mainās strauji un parastam patērētājam bieži vien ir grūti izprast jauno valodu un akronīmus, kas tiek izmantoti, lai paskaidrotu kādreiz tik ļoti vienkāršās ierīces. Neskatoties uz to, kā arī viņu fona zināšanām, ekrānu izmērs un attēlu kvalitāte ir vissvarīgākais kritērijs, ko patērētājs ņem vērā jauna televizora izvēlē.

Runājot par attēla kvalitāti, šobrīd pastāv trīs svarīgākās televizoru tehnoloģijas, kas veicina nozares izaugsmi. Pirmā un joprojām vispopulārākā ir LED LCD televizoru tehnoloģija, kas izmanto gaismas diodes, lai izgaismotu LCD ekrānu, un piedāvā visplašāko cenu, izmēru un funkciju klāstu. LCD televizori joprojām izrāda nepilnības, kad tiek attēlota strauja kustība, piemēram, sportā, un tehnoloģijas īpatnību dēļ melnā krāsa tiek attēlota ar tumši pelēko krāsu.

Otra un daudzsološāka LED LCD televizoru alternatīva lielo izmēru ekrānu tirgū ir OLED televizori. Izmantojot organiskās gaismas diodes, OLED televizori spēj izgaismot katru attēla elementu atsevišķi bez nepieciešamības pēc atsevišķa gaismas avota, kas vajadzīgs LCD televizoriem. Tādējādi tiek radīts krietni dzidrāks un krāsaināks attēls, kas ievērojami pārspēj tradicionālos LED ekrānus.

Foto: Publicitātes foto

OLED ekrāni ir izgatavoti no elastīgiem materiāliem. Tas ļauj televizoriem dižoties ar nelielu izliekumu, kas sniedz lielisku skatīšanās pieredzi no jebkura leņķa. Turklāt, pateicoties tam, ka OLED televizoriem nav nepieciešama pretgaisma, tos iespējams izstrādāt krietni plānākus.

Tā vietā, lai izmantotu jaunu vai citādu ekrānu tehnoloģiju, Ultra HD televizori ir LED LCD modeļi, kas ekrānu «sablīvē» ar vairāk pikseļiem, tādējādi nodrošinot krietni skaidrākus un detalizētākus attēlus salīdzinājumā ar parastajiem HD televizoriem. Ultra HD televizoriem, kas pazīstami arī kā 4K televizori, ir četras reizes lielāka izšķirtspēja (3840 x 2160 pikseļi) nekā tradicionālajiem Full HD televizoriem (1920 x 1080 pikseļi). Lai sasniegtu šo vienreizējo pikseļu izšķirtspēju, Ultra HD televizori mēdza reiz dižoties ar ekrānu izmēru pa diagonāli vismaz 55 collu apmērā. Tagad pikseļu tehnoloģiju attīstība radījusi iespēju 4K Ultra HD televizorus piedāvāt arī mazākos izmēros.

Pārāk bieži diskusija attiecībā uz 4K Ultra HD un OLED tehnoloģijām tiek pasniegta kā «vai nu, vai nu» arguments. Patiesībā neviena no šīm tehnoloģijām necenšas aizvietot otru un ir pierādīts, ka tās spēj vienu otru papildināt – Ultra HD (4K) OLED televizors ir trešā un visjaunākā televizoru tehnoloģija. 2014.gadā LG paplašināja Ultra HD (4K) izliekto OLED televizoru klāstu, iepriekšējiem 77 collu modeļiem pievienojot 55 un 65 collu modeļus. Šis produkts centies vēl vairāk apvienot OLED un 4K televizoru priekšrocības, lai sniegtu patērētājiem labāko no abām tehnoloģijām. OLED plānais, izliektais karkass apvienots ar lielāka izmēra ekrānu un satriecošu izšķirtspēju, ko piedāvā 4K tehnoloģija, rāda «televizoru nākotni.»

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (51)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu