Samsung pārtrauks portatīvo datoru tirdzniecību Eiropā (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums «Samsung Electronics Co.» paziņojis, ka pārtrauks portatīvo datoru tirdzniecību Eiropā, šādu lēmumu skaidrojot ar vājo pieprasījumu.

Šis lēmums skar arī «Chromebook» modeļus, kas iepriekš bija ieguvuši visai lielu patērētāju popularitāti.

«Samsung» šādu paziņojumu publiskojis pēc tam, kad «Sony» šā gada sākumā paziņoja, ka pārdod «Vaio» personālo datoru biznesu un šo segmentu pamet pilnībā.

«Samsung» norāda, ka līdzīgu lēmumu varētu pieņemt arī citos pasaules reģionos.

«Mēs ātri pielāgojamies tirgus vajadzībām un pieprasījumam,» vēsta kompānija. «Eiropā mēs pagaidām pārtrauksim portatīvo datoru, tostarp «Chromebook» modeļu, tirdzniecību. Šis lēmums ir konkrēts šim reģionam un obligāti neatspoguļo apstākļus citos tirgos.»

Tirgus izpētes uzņēmums IDC prognozē, ka portatīvo datoru tirdzniecība lielajos tirgos šogad pieaugs par 5,6%, daļēji kompensējot pērn reģistrēto kritumu.

Taču «Samsung» neierindojas piecu lielāko personālo datoru tirgotāju vidū un konkurenti, šķiet, ir tie, kas veicina šo izaugsmi, norāda analītiķi.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu