DHL Vācijā veiks pirmās piegādes ar bezpilota lidaparātiem (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas pasta un loģistikas kompānija «Deutsche Post DHL» gatavojas valstī sākt medikamentu un citu pirmās nepieciešamības preču piegādes, izmantojot neliela izmēra bezpilota lidaparātus, kuru izmantošanai jau saņemtas atļaujas no valsts un federālajām transporta ministrijām, kā arī gaisa satiksmes kontroles institūcijām.

Lidaparāti, kas ieguvuši nosaukumu «Parcelcopters», darbību sāks jau piektdien un izmēģinājuma projekta laikā veiks lidojumus četras līdz sešas nedēļas, norāda DHL.

«Izmantojot šos lidaparātus, pirmo reizi reālās dzīves uzdevumā tiks veiktas piegādes ar bezpilota lidaparātiem ārpus vadītāja redzes lauka,» vēsta kompānija.

Piegādes tiks veiktas uz Juistas salu, kas sasniedzama, tikai izmantojot lidaparātu vai prāmi.

DHL norāda, ka veiks 12 kilometrus tālu lidojumu no pasažieru ostas Nordeihā uz iepriekš izraudzītu nosēšanās lauku Juistas salā, no kurienes tad vietējie kurjeri preces piegādās saņēmējiem.

Bezpilota lidaparāti, kas aprīkoti ar četriem identiskiem rotoriem, var pārvadāt kravu līdz 1,2 kilogramiem īpaši izveidotās tvertnēs. Lai arī tie ir veidoti izturīgi pret lietu, sniegu un putekļiem, lidojumi tiks veikti tikai, kad to ļaus laikapstākļi.

«Parcelcopters» spēj lidot 45 minūtes, un tos uzraudzīs no lidojumu centra.

Kā ziņots, iespējas izmantot bezpilota lidaparātus aplūkojuši arī konkurenti «Google» un «Amazon», kas jau veikuši dažāda mēroga izmēģinājumus.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu