Atklāj pirmās Android 5.0 Lollipop ierīces (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Google pasaulei nupat atklājis jauno Android platformas versiju 5.0 Lollipop. Vienlaikus ar šo notikumu dienas gaismu ieraudzījušas pirmās mobilās ierīces, kam Android Lollipop uzstādīts jau rūpnīcā, - tas ir HTC planšetdators Nexus 9 un Motorola viedtelefons Nexus 6.

Ietverts matēta alumīnija rāmī, kas nemanāmi saplūst ar ekrānu, un ar rokā ērti iegulstošu aizmugurējo daļu Nexus 9 ir gan smalks, gan funkcionāls vienlaicīgi. Nexus 9 ir 8,9 collu ekrāns ar 4:3 proporciju, kas ir pietiekami liels, lai spētu izpildīt jebkuru uzdevumu, bet tajā pašā laikā arī pietiekami mazs, lai būtu ērts turēšanai rokā. Nexus 9 svars ir tikai 436 grami.

Jaunā Lollipop planšete ir apgādāta ar Nvidia Tegra K1 64 bitu divkodolu procesoru, kas gādā, lai pārslēgšanās starp dažādiem uzdevumiem būtu ātra un vienkārša, un Keppler GPU, kas savukārt ir nodrošinājis, lai datora izmēra cienīga veiktspēja un grafika būtu pieejama arī planšetdatorā.

Foto: Publicitātes foto

Nexus 9 ir divas kameras - viena priekšā (1,6MP) un viena aizmugurē (8MP). Ar tām uzņemtos foto vai video kadrus pēc tam var baudīt planšetdatora 2K izšķirtspējas ekrānā (2048x1536 pikseļi). Ekrāns apvienojumā ar divkāršajiem uz priekšu vērstajiem skaļruņiem un HTC BoomSound sistēma būs arī labs sabiedrotais multimediju satura baudīšanā.

Pirmais planšetdators ar Lollipop

Radīts, lai gūtu visu iespējamo no Lollipop operētājsistēmas, Nexus 9 ir aprīkots ar funkcijām, kas lietošanas ērtumu paceļ jaunā līmenī, vienlaikus piedāvājot arī plašas personalizēšanas un drošības līmeņa iestatīšanas iespējas. Piedevām Nexus 9 ir palielinātas ietilpības akumulators (6700 mAh), kurš nodrošinās, lai vairāk laika varētu pavadīt, lietojot ierīci, nevis to lādējot.

Nexus 9 būs pieejami 16GB, 32GB un 32GB LTE modeļi.

Nexus 6 viedtālrunis

Vienlaikus ar Nexus 9 dienas gaismu ieraudzījis arī Nexus 6 viedtālrunis. Kompānijas Motorola ražotajai ierīcei ir 5,96 collu ekrāns (1440x2560 pix, 493ppi), Snapdragon 805 četru kodolu procesors ar 2.7 GHz taktsfrekvenci, Adreno 420 grafiskais procesors un 3 GB RAM. Selfijiem kalpos 2 megapikseļu priekšējā kamera, savukārt augstākas kvalitātes attēlus varēs uzņemt ar 13 megapikseļu galveno kameru, kurā iekļauts arī attēla stabilizācijas mehānisms.

Čakliem viedierīču lietotājiem noteikti patiks jaunā ātrās lādēšanas funkcija Turbo Charger, kas ietverta Lollipop sistēmā un ļauj pagarināt Nexus 6 darbības laiku par sešām stundām pēc tikai 15 minūšu ilgas lādēšanas. Ražotājs gan nemin, vai šo sešu stundu laikā telefonu varēs arī pilnvērtīgi lietot multimediju satura baudīšanai, interneta pārlūkošanai un citām ierastajām darbībām, vai arī tas tiks tikai turēts pie dzīvības, lai īpašnieks būtu sasniedzams.

Nexus 6 tiks piedāvāts divās versijās, ar 32 un 64 GB iebūvēto atmiņu.

Nexus Player

Android 5.0 Lollipop jau konceptuāli ir radīts, lai aptvertu iespējami daudz dažādu šīs Google platformas ierīču un atvieglotu to mijiedarbošanos. Likumsakarīgi, ka operētājsistēma darbina arī Android TV ierīci Nexus Player. Tā ļauj televizora ekrānā straumēt, piemēram, TV šovus, kā arī saturu no citām Android ierīcēm un Chromebook datoriem.

Kompānijas Asus ražotā Nexus Player aprīkojumā ietverts arī videospēļu kontrolieris, ar ko Google Play spēlītes var spēlēt TV ekrānā. Lieki piebilst, ka televizora ekrānā iesākto spēlīti pēcāk varēs turpināt mobilās viedierīces ekrānā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu