Apple prezentē jauno iPad Air 2 (20)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV datortehnoloģiju milzis «Apple» ceturtdien prezentēja savu jauno planšetdatoru «iPad Air 2», kurā ir pieejama «Apple» maksājumu sistēma un pirkstu nospiedumu sensors tā atbloķēšanai, kāds tiek izmantots jau viedtālruņos «iPhone».

«iPad Air 2», kas, kā norādīja kompānija, ir plānāks par konkurentu izstrādājumiem un tam ir uzlabota grafikas spēja un citas iespējas, ir «Apple» mēģinājums atgūt pozīcijas planšetdatoru tirgū, kas sarūk un kurā arvien vairāk dominē «Android» operētājsistēmas ierīces.

Prezentācijas pasākumā «Apple» galvenajā mītnē Kalifornijas štata Kūpertīno pilsētā, kompānija informēja, ka tās maksājumu sistēma «Apple Pay» būs pieejama no pirmdienas ar plašāku banku un tirgotāju piedāvājumu. Sistēma ļauj «iPad» un «iPhone» lietotājiem ar vienu pieskārienu savā ierīcē samaksāt par saņemtajiem pakalpojumiem.

«Apple Pay» jau ir vienošanās par maksājumu apstrādi ar «Visa» un «MasterCard», kā arī daudziem mazumtirdzniecības tīkliem.

Atšķirībā no viedtālruņiem planšetdatoru īpašnieki savu ierīci maina vien pēc trim un vairāk gadiem, tādēļ ražotājiem ir jāpiedāvā būtiski uzlabojumi, lai iedvesmotu lietotājus nomainīt savu planšetdatoru.

«Apple» uzsvēra, ka jaunais «iPad Air 2», kura biezums ir 6,1 milimetrs, ir par 18% plānāks par iepriekšējo «Apple» planšetdatoru un pašlaik ir «pasaulē plānākais planšetdators».

Alumīnija konstrukcijas planšetdators izmanto jaunu procesoru A8X un tā akumulatora darbības laiks ir līdz desmit stundām. «iPad Air 2» svars ir 435 grami, un tam ir dubulta kamera, ar kuru iespējams uzņemt augstas izšķirtspējas video.

Tāpat «Apple» ir izstrādājis mazāku «iPad Mini 3» modeli, kam arī ir «Touch ID» sistēma, kas pirmo reizi pērn tika pievienota viedtālruņiem «iPhone» un palīdz noteikt ierīces īpašnieku ar pirkstu nospieduma palīdzību.

«iPad Mini» sākuma cena būs 399 ASV dolāri (317 eiro), bet «iPad Air 2» maksās no 499 ASV dolāriem (396 eiro). Iepriekšējiem «iPad» modeļiem «Apple» cenu samazinās.

«Apple» vadītājs Tims Kuks informēja, ka kopš palaišanas tirgū pirms četriem gadiem ir pārdoti vairāk nekā 225 miljoni planšetdatoru.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu