Gengers: IT nonākušas nozaru saskaršanās krustpunktā (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Veiksmīgu informācijas tehnoloģiju (IT) risinājumu izstrādei vairs nepietiek tikai ar labām iemaņām programmēšanā, tās jāpapildina ar zināšanām no citām nozarēm, intervijām žurnālam «Kapitāls» pastāstīja IT uzņēmuma «Tieto Latvia» vadītājs Elmārs Gengers.

Darbs IT nozarē vairs nesastāv tikai no programmēšanas, un starpnozaru risinājumu izstrādei jābūt izpratnei arī par problemātiku tajā nozarē, kur paredzēts risinājumu izmantot.

«Piemēram, ja tu taisi programmatūru ārstam, tad ir svarīgi, lai tā šim ārstam būtu ērta un noderīga. Un tad izrādās, ka tā ir baigā māksla – jo tev ir jāsaprot šis ārsta darbs.

Var gadīties, ka viņam svarīgi ir tieši iegūt iespēju nedarīt to, ko viņš var nedarīt. Respektīvi, ir nepieciešams nevis vienkārši uzrakstīt programmu, bet radīt jaunu visa procesa dizainu – var gadīties, ka tas kvalitatīvais lēciens izrietēs nevis no kaut kādiem jauniem papildinājumiem, bet no tā, ka lietotājs tiek atbrīvots no kaut kādām darbībām. Ja mēs vienkārši automatizējam papīru apriti, tad, visticamāk, vienkārši papīru, atvainojos, «bardaka» vietā iegūsim automatizētu «bardaku«,» uzskata Gengers.

Uzņēmējs arī atzīst, ka, visticamāk, pie katra klienta programmētāju aizsūtīt nebūs iespējams, jo tas prasīs pārāk ilgu laiku, tāpēc šī funkcija drīzāk būtu jāpilda kompetentiem menedžeriem.

«Tieto Latvia» ir informācijas tehnoloģiju uzņēmums, kurš specializējas dažādu informācijas sistēmu izveidē, nodrošinot pilna cikla pakalpojumu sniegšanu. Uzņēmuma inovatīvāko un eksportspējīgāko produktu - «Card Suite» programmatūru - lieto vairāk nekā 400 finanšu institūcijas 33 pasaules valstīs, savukārt tirgus analītiķi Latvijas speciālistu izstrādāto produktu novērtējuši kā vienu no vadošajiem pasaulē. Latvijā uzņēmuma sniegto pakalpojumu kvalitāti nodrošina vairāk nekā 700 augsti kvalificēti un sertificēti speciālisti, sniedzot pakalpojumus vadošajiem Latvijas uzņēmumiem, kā arī valsts un pašvaldību iestādēm.

«Tieto Corporation» ir IT pakalpojumu uzņēmums Ziemeļeiropā, kas sniedz pilna cikla IT pakalpojumus gan privātajam, gan valsts sektoram. «Tieto» dibināts 1968.gadā, un tā galvenais birojs atrodas Helsinkos, Somijā. Vairāk nekā 20 valstīs uzņēmumā darbību nodrošina aptuveni 14 000 ekspertu, sasniedzot neto apgrozījumu apmēram 1,6 miljardus eiro. «Tieto» akcijas tiek kotētas NASDAQ OMX biržā Helsinkos un Stokholmā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu