Arī piloti, ārsti un autoražotāji izvēlas «gudrās» brilles (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

«Gudrās» brilles anestēzijas vietā, lidmašīnu vadīšanai, jaunu auto testēšanai vai slepenu izlūkošanas misiju veikšanai jau 14.novembrī konferencē «RIGA COMM 2014» demonstrēs tehnoloģiju hakeris Niks Zonemanis, informēja starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības «BT 1» sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Agne Araka.

«Google Glass» - iekārojamākais šā brīža gadžets

Šīs «gudrās» brilles darbojas sintēzē ar viedtālruni un viennozīmīgi šodien ir viens no iekārojamākajiem gadžetiem, it īpaši biznesa cilvēku vidū, jo «Google Glass» ikdienišķas darbības uzņēmumā padara ātrākas, ērtākas un vieglākas. Instruējot brilles ar balss palīdzību, viegli var sameklēt dokumentus, nosūtīt e-pastu, noturēt virtuālo sapulci, fotografēt un filmēt. Piemēram, Kopenhāgenas lidostai ar šo viedbriļļu palīdzību ir izdevies samazināt dokumentu apjomu, ko nācies nēsāt līdzi lidostas menedžeriem, kā arī vairāk iesaistīties komunikācijā ar pasažieriem, jo tā taču ir brīvroku ierīce.

«Tieši «RIGA COMM» organizatori bija tie, kas pirmo reizi uz Latviju atveda «Google Glass«. Latvijas IT nozarē tas bija nozīmīgs notikums, kas mediju vidē izraisīja lielu rezonansi. Arī es tās toreiz pirmo reizi pielaikoju, un tā bija unikāla pieredze. Pagājis gads, un «Google Glass» ir kļuvušas par aktuālāko gadžetu. Šogad «RIGA COMM» konferencē noteikti vēlos nostestēt arī citas viedās brilles, kas šobrīd ir retums, bet pēc pieciem gadiem būs ikdienišķa lieta,» uzsver tehnoloģiju eksperts un blogeris Kristaps Skutelis.

«Oculus Rift» - ceļojums virtuālajā realitātē

Viens no «gudrajiem» aksesuāriem, ko demonstrēs Niks, būs virtuālās realitātes jomā revolūciju radījušās «Oculus Rift». Viedbrilles ne vien lietotājam ļauj vērot trīsdimensiju attēlu, ko katrai acij rāda savs ekrāns, bet arī piefiksē lietotāja kustības un attiecīgi maina attēlu, lai rastos iespaids, ka pārvietošanās notiek virtuālajā telpā. Piemēram, automašīnu ražotājs «Ford» tās izmanto, lai testētu jauno automašīnu prototipus, savukārt slimnīcās Spānijā «Oculus Rift» lieto operāciju laikā anestēzijas vietā, lai pacientiem novērstu domas no sāpēm un ļautu atbrīvoties.

«Epson Glass» - no lidmašīnas vadīšanas līdz videospēļu spēlēšanai

Viedbriļļu pulciņa saimi konferencē papildinās arī kompānijas «Epson» radītās «Epson Glass», kas veikalu plauktos parādījās tikai šā gada martā. Atšķirībā no citām «gudrajām» brillēm šīm ir ārējais vadības modulis, kurš darbojas ar Android OS, un tās var ērti lietot arī tie, kas ikdienā nēsā optiskās brilles, «Epson Glass» viegli piestiprinot pie savām brillēm. Ar šīm viedbrillēm var gan vadīt lidmašīnu un unikālā veidā pārredzēt gaisa telpu, gan skatīties filmas un spēlēt videospēles.

Ar «Vuzix Glass» vadi uzņēmumu kaut no otras pasaules malas!

Visbeidzot Niks uz Rīgu būs atvedis arī «Vuzix Glass», kas vizuāli atgādina mobilā telefona brīvroku sistēmu. «Vuzix Glass» piedāvā ērtu un ātru piekļuvi uzņēmuma informācijai, pat ja jūs atrodaties otrā pasaules malā, vienalga, vai strādājat būvniecības, medicīnas, mazumtirdzniecības vai kādā citā nozarē. Brilles ir aprīkotas ar Wi-Fi, Bluetooth, kompasu un akselerometru, kā arī piedāvā veikt HD video (720p) ierakstu.

Kā zināms, 14. un 15. novembrī Ķīpsalā notiks starptautiskā inovāciju un biznesa konference «RIGA COMM 2014», kurā uzņēmēji varēs uzzināt, kā gudri izmantot jaunākās tehnoloģijas savā biznesā, un arī izmēģināt Latvijā vēl neredzētus gadžetus. Konferencē uzstāsies biznesa profesionālis un inovāciju guru Pīters Fisks, tehnoloģiju hakeris Niks Zonemanis, cilvēks kiborgs Neils Herbisons un citi lektori. Vairāk par konferenci: www.rigacomm.com/lv/inovaciju-konference

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu