«Apple» peļņa iepriekšējā ceturksnī pieaugusi par 13% (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ASV informācijas tehnoloģiju gigants «Apple Inc.» pagājušā biznesa gada ceturtajā ceturksnī, kas noslēdzās septembrī, strādāja ar 8,5 miljardu dolāru (6,6 miljardu eiro) tīro peļņu un tas ir par 13% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Peļņas kāpumu galvenokārt veicinājis spēcīgais pieprasījums pēc viedtelefona «iPhone» jaunākajiem modeļiem, kas tirgū nonāca septembrī.

Pagājušajā ceturksnī «Apple» pārdeva vairāk nekā 39 miljonus viedtelefonu «iPhone», pateicoties jaunāko modeļu «iPhone 6» un «6 Plus» popularitātei.

Kompānijas kopējais pārdošanas apjoms ceturksnī palielinājies līdz 42,1 miljardam eiro, «iPhone» nodrošinot vairāk nekā 23 miljardus dolāru.

Tikmēr uzņēmuma ražoto planšetdatoru «iPad» pārdošanas apjoms ceturksnī samazinājies līdz 12,3 miljoniem vienību, kas skaidrojams ar ziņām, ka oktobrī tiks prezentēti nākamās paaudzes modeļi.

«Apple» arī norāda, ka pagājušais biznesa gads kopumā noslēgts ar 39,5 miljardu dolāru tīro peļņu, bet pārdošanas apjoms veidojis 183 miljardus dolāru.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu