Microsoft vadītājs biznesa gadā nopelnījis 84,3 miljonus dolāru (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV informācijas tehnoloģiju uzņēmuma «Microsoft» vadītājs Satja Nadella, kura nekorektie izteikumi par sieviešu algu paaugstinājumiem izraisījuši sabiedrības dusmas, pagājušajā biznesa gadā nopelnījis 84,3 miljonus dolāru (65,9 miljonus eiro), liecina ASV Vērtspapīru un fondu tirgus komisijā (SEC) iesniegtais ziņojums.

Šajā summā ietverta Nadella pamatalga 919 000 dolāru apmērā, kā arī 3,6 miljonu dolāru prēmijas un akciju iegādes iespējas 79,8 miljonu dolāru apmērā, lai arī tās viņš drīkstēs realizēt vien 2019.gadā.

Nadella «Microsoft» vadītāja amatā stājās februārī, to pārņemot no Stīva Balmera.

Kopš oktobra sākuma Nadella nonācis sabiedriskā diskusijas centrā pēc izteikumiem, ka sievietēm, gaidot algas paaugstinājumu, vajadzētu paļauties uz karmu.

Nadella ar šādiem izteikumiem nāca klajā konferencē par sieviešu darbu IT jomā. Viņam tika lūgts padoms, ko darīt sievietēm ar vēlmi pēc progresa savā karjerā, kuras baidās prasīt algas paaugstinājumu.

Nadella atbildēja, ka «sistēma laika gaitā dos īstos algas paaugstinājumus». Sievietēm, kuras neprasa samaksas paaugstināšanu, piemītot «superspēja» jeb «labā karma, kas atnāks atpakaļ».

Kopš tā laika Nadella jau vairākas reizes atvainojies.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu