Pētījums: planšettelefoni tirgū var apsteigt planšetdatorus (15)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šī gada otrajā ceturksnī kopējais pasaulē piegādāto planšetdatoru daudzums audzis tikai par 4,9 miljoniem vienību jeb 11%, salīdzinot ar to pašu laika periodu 2013.gadā, vēsta statistikas kompānijas «International Data Corporation» (IDC) mājaslapā publicētais pētījums.

Pirmoreiz piegādāto vienību samazinājumu piedzīvojis tirgus līderis «Apple», kurš otrajā ceturksnī piegādājis 13,3 miljonus planšetdatoru - par 9,3% mazāk nekā gadu iepriekš. Tas ir lielākais piegāžu kritums uzreiz pēc «Acer Group», kam piegādes kritušās par 36,3%.

Otrs lielākais planšetdatoru piegādātājs, Dienvidkorejas elektronikas gigants «Samsung» uzrādījis 1,6% piegāžu pieaugumu - šogad otrajā ceturksnī pircēji tā ierīces iegādājušies 8,5 miljonus reižu.

Ievērojamu 33,4% piegāžu pieaugumu uzrādījusi to ražotāju grupa, kas neietilpst piecu lielāko vidū. Tas saskan ar «Samsung» secinājumiem par konkurences pieaugumu ar dažādiem mazpazīstamiem zemo cenu ražotājiem Āzijas reģionā. Šie piegādātāji 2014.gada otrajā ceturksnī aizņem 44,4% tirgus pēc piegādāto ierīču skaita.

Eksperti lēš, ka tirgus piegums sācis buksēt divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, planšetdatorus cilvēki mainot retāk nekā citas viedierīces, jo to tehnisko iespēju pieaugums nespēj piedāvāt jēgpilnu lietojamības pieaugumu. Otrkārt, pamazām daudziem planšetdatorus sāk aizstāt strauji popularitāti gūstošie planšettelefoni ar ekrāna izmēru no 5,7 līdz septiņām collām.

IDC arī uzrādījuši, ka patlaban pasaulē strauji pieaug planšettelefonu piegāžu skaits. Ja 2013.gadā visā pasaulē fiksēti 56,5 miljoni piegāžu, tad šī gada beigās analītiķi paredz 174,9 miljonus jeb pieaugumu par 3,1 reizi. Lielizmēra telefoni jau 2015.gadā varētu sasniegt 318,4 miljonus, apsteidzot reiz populāros planšetdatorus.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu