Ar videokameru aprīkots ērglis iemūžina Parīzi no augšas (26)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Pēdējā laikā aizvien izplatītāka kļūst ne tikai selfiju uzņemšana, bet arī apkarināšanās ar neliela izmēra kamerām, kas iemūžina, piemēram, valkātāja lēcienu ar izpletni, nobraucienu no kalna ar divriteni vai ikdienas pārvietošanos ar motociklu pilsētas ielās.

Šāda tipa tā dēvēto action kameru piedāvājums ir visai plašs, tādēļ ražotājiem nākas izdomāt interesantas metodes, kā par saviem izstrādājumiem informēt patērētājus un potenciālos pircējus.

Viens no labāk zināmajiem vārdiem šajā attēlveidošanas sfērā ir GoPro, kā aparatūra izmantota austriešu drosminieka Fēliksa Baumgartnera lēcienā no 39 kilometru augstuma, rekordbraucienos pretī Paikspīkas virsotnei Kolorado štatā, ASV, kā arī slavenā amerikāņu šovmeņa un rallista Kena Bloka izdarībās ar 600 - 700 zirgspēkus spēcīgiem auto un dažādās citās visnotaļ pārgalvīgās aktivitātēs.

Sony tikmēr nācis klajā ar analogu dažādu aktivitāšu iemūžināšanas ierīci HDR-AZ1 Action Cam Mini, kuras iespēju demonstrēšana apvienota ar rūpēm par apdraudētas jūras ērgļu sugas saglabāšanu. Protams, arī šo action kameru pēc saviem ieskatiem var izmantot izpletņlēcēji un sērfotāji, taču Sony ir iesaistījušies bezpeļņas organizācijas FREEDOM aktivitātēs, kuru mērķis ir palīdzēt jūras ērglim atgriezties tā dabiskajā vidē Francijas un Šveices Alpos. Attiecīgi šīs filmēšanas ierīces priekšrocību un iespēju demonstrēšanai izmantots par Francijā izzudušu reiz uzskatītais jūras ērglis, kas ar mugurai piestiprinātu HDR-AZ1 Action Cam Mini septembra beigās nolaidās no Parīzes Eifeļa torņa smailes līdz Trokadero dārzam Sēnas otrā krastā.

Lidojums un attiecīgi arī video nav ilgs, taču Sony ir pārliecināti, ka tas pietiekami labi demonstrē uzņemto kadru kvalitāti. Par to var pārliecināties, noskatoties zemāk pievienoto video.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu