«Lattelecom» starptautisko konferenci atklās «Apple» «i» radītājs

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Rīgā 6.novembrī norisināsies «Lattelecom» 9. starptautiskā konference «Bizness un radošums», ko atklās Kens Segals, kurš 12 gadus bijis «Apple» radošais direktors un radījis ikonisko «i», kas kļuvis par «iPhone», «iPad», «iMac», «iCloud» un citu produktu neatņemamu zīmola sastāvdaļu, paziņoja «Lattelecom» sabiedrisko attiecību konsultante Katrīna Lulle.

Konferencē uzstāsies arī citas pasaules līmeņa radošās un sociālās uzņēmējdarbības izcilības - «Waze» dibinātājs Uri Levins, sociālās uzņēmējdarbības praktiķis Robijs Vitrano, arhitekts un pilsētu futūrists Ēriks Hovelers, kā arī «TechHub Riga» dibinātājs Andris Bērziņš.

«Latvijai ir izcilības potenciāls, turklāt būtiskākie resursi atrodas galvenokārt mūsu galvās. Tāpēc «Lattelecom» jau trešo gadu savā konferenču ciklā iekļauj inovāciju tēmu, lai pašmāju uzņēmējiem sniegtu skatu no malas un ļautu ieklausīties lietpratēju zināšanās. Tās var pārtapt veiksmīgās inovācijās ar iespēju ilgtermiņā veicināt valsts konkurētspēju,» tēmas aktualitāti pamato «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Segals, kas 12 gadus bijis «Apple» radošais direktors, radījis reklāmas kampaņu «Think Different» un iekļāvis produktu nosaukumos simbolisko burtu «i». Viņš dalīsies pieredzē par «Apple» ceļu uz izcilību, kas ļāva uzņēmumam pārtraukt deviņdesmitajos gados piedzīvoto lejupslīdi un atgriezties virsotnē kā pasaulē vērtīgākajai kompānijai, un palīdzēs Latvijas uzņēmumiem nezaudēt koncentrēšanos uz būtiskāko - savā vienkāršībā izcilu produktu vai pakalpojumu.

Navigācijas aplikācijas «Waze» dibinātājs Levins norādīs uz faktoriem, kas palīdzēja «Waze» iegūt globāla mēroga popularitāti, kā arī ļaus ieskatīties radošo ideju tapšanas procesā. Savukārt biznesa mentors, tehnoloģiju inkubatora «TechHub Riga» vadītājs Bērziņš piedāvās savu versiju nosacījumiem, kas diktē projekta unikalitāti un dzīvotspēju un palīdz mērķtiecīgi strādāt inovāciju attīstības virzienā.

Godalgotais arhitekts Hovelers iepazīstinās ar skatījumu uz pārvietošanos nākotnē - «Boswash Shareway 2030». Neraugoties uz Hovelera vīzijas futūristisko ievirzi, viņa pārmaiņu redzējums kļūst arvien aktuālāks un reālistiskāks. Urbānās teritorijas saskaras ar pārapdzīvotības problēmām, kamēr citviet jācīnās par cilvēku noturēšanu. Arī Latvijas ekonomiskie procesi ir veicinājuši darbaspēka aizplūšanu. Viņš skaidros, kā to varam mainīt, radot starppilsētu mēroga projektus, kas atvieglotu iedzīvotāju pārvietošanos un darbaspēka mobilitāti.

Vitrano atklās, kad atmaksājas sociālā atbildība, un sniegs vērtīgas atziņas par attīstību nenoteiktības laikmetā. Pēc viesuļvētras «Katrīna», kas 2005.gadā appludināja 80% Ņūorleānas teritorijas, viņš pievērsās sociālajai uzņēmējdarbībai, aicinot līdzīgi rīkoties arī citus pilsētas uzņēmējus. Uzņēmēja stāstījumā esot meklējamas līdzības ar pārmaiņām, ko pēc ekonomiskās lejupslīdes piedzīvojuši Latvijas uzņēmēji.

Šī ir 9. «Lattelecom» starptautiskā konference par Latvijā un pasaulē svarīgiem ekonomikas un sociālpolitikas jautājumiem. Ik gadu tā tiek veidota par aktualitātēm, kas ļauj būt soli priekšā ekonomikas cikliskumam - aplūkojot tēmas no pārmaiņu vadības līdz inovāciju ekonomikai, kas tika aizsākta jau 2013. gadā konferencē «Ideja. Darbs. Rezultāts», norādīja Lulle.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu