Latvijā ievieš Apple iBeacon (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas uzņēmums CAC mazumtirdzniecības uzņēmumiem Baltijā sācis piedāvāt risinājumu, kas izmanto Apple iBeacon tehnoloģiju.

Nelielā iBeacon bezvadu ierīce ļauj tirdzniecības vietām vai iestādēm izsūtīt tiešpasta ziņojumus klientiem. Lai tos saņemtu, lietotāja viedtālrunī vai planšetdatorā ir jābūt instalētai Knoq izstrādātajai bezmaksas lietotnei. Ziņojumu pārraide notiek, izmantojot Bluetooth 4.0 LE1(ja Bluetooth tālrunī nav ieslēgts, lietotājs par to tiek brīdināts).

iBeacon maksimālais darbības rādiuss ir 70 m. Tas ļauj tirdzniecības vietām izsūtīt reklāmas vai informatīvus ziņojumus, pamatojoties uz pircēja atrašanās vietu veikalā, turklāt lietotājs tos saņems viedtālrunī uzstādītajā valodā, arī latviešu. Tādējādi iespējams pievērst pircēju uzmanību noteiktām precēm un vietām veikalā. Paziņojumi var būt gan teksta, gan attēlu veidā. ASV veiktie pētījumi liecina: pēc šādu ziņojumu saņemšanas interese par preci vai pakalpojumu ir pieaugusi 19 reizes.2

SIA CAC valdes loceklis Aleksejs Jeļisējevs saka: «Knoq ir novatorisks veids informācijas nodošanai un reklāmas izplatīšanai. Ar atrašanās vietu saistītu informāciju cilvēks savā mobilajā tālrunī izlasa un uztver ar lielāku interesi un uzticību. Šī ir efektīvāka nekā tradicionālā reklāma.»

Izmantojot Knoq izstrādāto mākoņpakalpojumu, klients pats bez papildu izdevumiem var izveidot un nomainīt reklāmas saturu. Nepieciešamības gadījumā Knoq sniedz palīdzība satura izveidē un ielādē, kā arī nodrošina tehnisko atbalstu.

Ar iBeacon tehnoloģiju Apple iepazīstināja 2013.gada vidū. Šobrīd Latvijā tā darbojas Latvijas Nacionālajā bibliotēkā «Gaismas pils» un taksometru kompānijā Lady taxi. Novembrī plašākai sabiedrībai to būs iespējams iepazīt BT1 organizētajā izstādē «Riga Comm 2014».

1 Ar Bluetooth 4.0 LE saderīgas ierīces:

  • iOS ierīces ar Bluetooth 4.0 (iPhone 4S vai jaunāks), iPad (3.paaudzes vai jaunāks), iPad Mini;

  • Android 4.3+ (piemēram, Samsung Galaxy S3/S4/S4 Mini, Samsung Galaxy Note 2/3, HTC One, Google/LG Nexus 7 2013 version/Nexus 4/Nexus 5, HTC Butterfly, OnePlus One);

  • Windows Phone ar Lumia Cyan vai jaunāku versiju.

2 http://www.prnewswire.com/news-releases/inmarket-beacons-increase-app-usage-retention-and-brand-engagement-in-store-263302741.html

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu