Cukerbergs pārsteidz ķīniešus ar viņu valodas zināšanām (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lai gan Ķīna ir bloķējusi sociālo tīklu «Facebook», tā dibinātājs Marks Cukerbergs trešdien Cinhuas Universitātē Pekinā pārsteidza ķīniešus, pusstundu ar viņiem sarunājoties ķīniešu valodas Pekinas (mandarīnu) dialektā, kuru viņš nesen sāka apgūt.

30 gadus vecais Cukerbergs piedalījās jautājumu un atbilžu sesijā, kas tika rīkota šajā prestižajā universitātē. Tās laikā netika tieši apspriests ne Ķīnas kopš 2009.gada noteiktais «Facebook» aizliegums, ne šīs kompānijas mēģinājumi iekļūt Ķīnas tirgū.

«Facebook» dibinātājs atzīmēja, ka šis sociālo mediju gigants jau palīdz dažām Ķīnas kompānijām iegūt klientus ārvalstīs, un pieminēja datoru ražotājfirmas «Lenovo» reklāmas sociālajā tīklā «Facebook» Indijas teritorijā.

Cukerbergs 2012.gadā apprecējās ar Amerikas ķīnieti Prisillu Čaņu, un, pateicoties viņai, mācās ķīniešu valodu.

Lai gan viņa ķīniešu valodas izruna vēl ir tālu no spīdošas, Cukerbergs pusstundu uzturēja sarunu un ķīniešu studenti ar sajūsmu novērtēja viņa pūles un smējās par viņa jokiem. Pasākuma videoieraksts ceturtdien tika ievietots internetā.

Cukerbergs apsprieda gan tādus jautājumus kā «Facebook» dibināšana un viņa viedoklis par inovācijām Ķīnā, gan tādus personīgus tematus kā viņa mīļākā krāsa, mīļākais ķīniešu ēdiens un viņa sievas ģimene.

«Es gribu apgūt ķīniešu kultūru. Valodas apgūšana palīdz man apgūt kultūru. Tāpēc es mēģinu iemācīties valodu. Man arī patīk izaicinājumi,» sacīja Cukerbergs.

«Facebook» amatpersonas bieži apmeklē Pekinu, uzstājoties konferencēs un tiekoties ar uzņēmējiem un politiķiem. Kompānijai ir birojs Honkongā, kur šis sociālais tīkls nav bloķēts, un tā arī nomā biroju telpas Pekinā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu