«TechDay 2014» pulcē Latvijas IT speciālistus un programmu izstrādātājus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, 23.oktobrī, notiekošā TechDay 2014 pulcē vairāk nekā 600 IT profesionāļu un sniedz iespējas uzzināt par novatoriskiem risinājumiem, kā arī gūt dziļāku ieskatu jau esošajās tehnoloģijās. Šī ir lielākā tehniski izglītojošā konference, ko Microsoft Latvijā organizē biznesa lēmumu pieņēmējiem, IT vadītājiem, IT speciālistiem, programmatūras izstrādātājiem un partneriem.

Ikgadējās Microsoft organizētās konferences TechDay galvenās tēmas šogad ir tehnoloģiju mobilitāte un mākoņpakalpojumi jeb Mobile First - Cloud First. Pasākumā lektori informē par sociālajiem tīkliem uzņēmumiem, dažādiem risinājumiem mākoņskaitļošanas platformā Azure, jaunām Office 365 produktivitātes iespējām, kā arī par programmatūras izstrādi Microsoft ekosistēmā un lietojumu mobilajās ierīcēs.

«Mobilās ierīces, kas ir kļuvušas par mūsu ikdienas neatņemamu sastāvdaļu, ir veidotas, lai izmantotu mākoņa sniegtās iespējas, un tieši mākonis ļauj šīm ierīcēm tik cieši iekļauties visos mūsu dzīves aspektos,» konferences galvenās tēmas raksturo Ēriks Eglītis, Microsoft Latvia vadītājs. «Ar šīm abām tehnoloģijām un to mijiedarbību arī saistās lielākie IT pasaules izaicinājumi darba produktivitātes un komunikācijas jomā.»

Konferencē visu dienu piecos paralēlos blokos uzstājas vairāk nekā 20 runātāju no dažādām Eiropas valstīm un ASV. Runātāju vidū ir gan Microsoft tehnoloģiju eksperti, gan partneru un klientu pārstāvji, piemēram, Skype, DPA un Veeam. Konferences laikā darbojas arī Microsoft partneru izstādes zona, kurā apmeklētāji var aplūkot un izmēģināt jaunākās tehnoloģijas un ierīces, kā arī aprunāties ar ierīču ražotājiem un IT pakalpojumu sniedzējiem.

Atsevišķa konferences sesija veltīta gaidāmajai Windows 10 operētājsistēmai, par kuru interesentiem pastāstīs Saimons Mejs (Simon May), Microsoft korporatīvo ierīču infrastruktūras speciālists. «Windows 10 ieviesīs vienotu programmatūras platformu, vienotu drošības risinājumu, un vienotu sistēmas pārvaldības modeli. Tas nozīmē, ka, sākot no mazākajām un plānākajām pārnēsājamām ierīcēm līdz lielākajiem un jaudīgākajiem personālajiem datoriem, Windows 10 piedāvās vienotu lietotāju pieredzi un pārvaldību. Korporatīvajiem lietotājiem Windows 10 ļaus vieglāk ieviest un pielāgot jaunākos programmatūru risinājumus. Jaunā operētājsistēma tiks arī pastāvīgi uzlabota, ieklausoties lietotāju atsauksmēs,» būtiskākos Windows 10 jaunievedumus uzskaita S. Mejs.

TechDay konferencē liela uzmanība veltīta arī programmu izstrādātājiem, kuri gatavo novatoriskus risinājumus uz Windows tehnoloģiju bāzes, nemitīgi paplašinot ierīču funkcionalitāti un pielietojumu iespējas. «Ilggadējas sadarbības ar Microsoft ietvaros esam radījuši veselības aprūpes sistēmai īpaši piemērotas tehnoloģijas, kuras šodien nodrošina būtisku ārstniecības procesa atbalstu lielākajai daļai Latvijas slimnīcu, veselības centru un ārstu prakšu, tādējādi veidojot stūrakmeņus modernai e-veselības sistēmai mūsu valstī,» stāsta Mārtiņš Sils, Meditec valdes priekšsēdētājs. «Īpaši gribam izcelt jaunākās Windows tehnoloģijas, uz kuru bāzes esam izveidojuši Latvijas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta operatīvo vadības sistēmu, kura tehnoloģisko inovāciju, drošības un pielietojuma mobilitātes dēļ ir ierindojama starp modernākajām Eiropā.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu