Microsoft atsakās no Nokia vārda; telefonus sauks Microsoft Lumia (21)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV datortehnoloģiju milzis «Microsoft», kas šogad pārņēma Somijas mobilo telefonu ražotāju «Nokia», nolēmis atteikties no «Nokia» nosaukuma mobilajos telefonos un turpmāk tie tiks saukti par «Microsoft Lumia».

Par to vēstī ārvalstu plašsaziņas līdzekļi, atsaucoties uz «Nokia» meitasuzņēmuma Francijā paziņojumu sociālās saziņas vietnē «Facebook», kurā teikts, ka turpmāk «Nokia France» nosaukums tiks nomainīts pret «Microsoft Lumia».

Tas nozīmē, ka «Microsoft» atteiksies gan no «Nokia Lumia», gan «Microsoft Phone» zīmoliem.

Šogad noslēgtais pirkuma līgums ļāva «Microsoft» vēl desmit gadus izmantot «Nokia» un «Lumia» zīmolus mobilo telefonu ražošanā.

Ar «Microsoft» lēmumu, kas pakāpeniski tiks īstenots visās valstīs, tiek izbeigta 30 gadus ilgusī «Nokia» mobilo telefonu vēsture.

Jau ziņots, ka finanšu grūtībās nonākušā Somijas tehnoloģiju ražotāja «Nokia» akcionāri pērn novembrī apstiprināja kompānijas mobilo telefonu ražošanas sektora pārdošanu ASV grupai «Microsoft». Par 5,4 miljardu eiro vērto darījumu tika paziņots pērn septembrī, bet pabeigts tas tika šogad aprīlī.

Pēc pārņemšanas darījuma beigām « Nokia « mobilo telefonu uzņēmums tika pārdēvēts par «Microsoft Mobile».

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu