LMT atver pieteikšanos jaunajiem «iPhone» (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijā pagaidām vienīgais oficiālais «Apple» produkcijas izplatītājs «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) atvēris pieteikšanos jaunajiem «iPhone 6» un «iPhone 6 Plus» viedtālruņiem, biznesa portālam «Nozare.lv» paziņoja LMT preses sekretāre Elīna Lidere.

Jaunos viedtālruņus «Apple» prezentēja 9. septembrī, bet Latviju jaunais «iPhone» metiens sasniedza 24. septembrī caur tā saucamo «pelēko tirgu» - vairāki tirgotāji tos ieveda no ārvalstīm, kur tika uzsākta pirmās kārtas tirdzniecība. Pirmajā tirdzniecības dienā gan «Capital», gan «Tele2» ziņoja par labiem pārdošanas apjomiem, neskatoties uz telefonu augsto cenu - lētākais modelis tika piedāvāts par 999 eiro.

Tā kā LMT ir «Apple» oficiālais dīleris, tad priekšlaicīgi tirgot šī ražotāja preces tam nav ļauts un tās nonāk pārdošanā otrajā kārtā, parasti aptuveni mēnesi vēlāk kā citiem veikaliem, kas tirgo ārvalstīs iegādāto «Apple» aparatūru. Šorīt LMT ir atklājis pieteikšanos «Apple» jaunumiem un sola, ka to cenas būs pieejamas, tiklīdz tiks uzsākta tirgošana - 31. oktobrī.

Paredzams, ka LMT piedāvātās cenas būs zemākas nekā iepriekš minētajiem tirgotājiem, bet tieši kādas - sakaru operators neatklāj. Ticams arī, ka ar jauno viedtālruņu tirdzniecības uzsākšanu cenas varētu tikt pazeminātas iepriekšējās paaudzes «iPhone 5S» un «5C» modeļiem.

Jau ziņots, ka «Apple» 9. septembrī prezentēja jaunākos viedtelefonu modeļus, kas ieguvuši nosaukumus «iPhone 6» un «iPhone 6 Plus», bet to ekrānu izmēri ir attiecīgi 4,7 collas (11,9 centimetri) un 5,5 collas (14 centimetri). Vairāki tehnoloģiju apskatnieki uzsvēruši, ka viens no «iPhone» veiksmes cēloņiem varētu būt telefonu parocīgais izmērs, kas tos ļauj ērti izmantot ar vienu roku. Izskanējušas bažas, ka ar jauno produkciju «Apple» šo priekšrocību varētu pazaudēt.

Abi telefoni aprīkoti ar «Apple» izstrādātajiem procesoriem A8, kas, kā apgalvo kompānija, to veiktspējas ātrumu palielina par 25%. Tāpat jaunajiem «iPhone» modeļiem ir uzlabota izšķirtspēja.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu