Eksperti: virtuālā nauda mainīs norēķinu sistēmu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Lielākajā Baltijas reģionā notiekošajā biznesa forumā «eCom21» profesionālie pasaules interneta biznesa dalībnieki apspriedīs aktuālus virtuālās naudas attīstības jautājumus, TVNET informēja «Rietumu bankas» preses sekretāre Eleonora Gailiša.

Daudzi eksperti uzskata, ka elektroniskā nauda un, to izmantojot, veiktie norēķini ir viena no visaktuālākajām mūsdienu uzņēmējdarbības tēmām; jau tuvākajā nākotnē tā spēs būtiski mainīt šobrīd pasaulē esošo norēķinu sistēmu.

Šā gada foruma tēma atrodas pasaules interneta biznesa uzmanības centrā. Tomēr daudzās jomās pagaidām jautājumu ir vairāk nekā atbilžu. Eksperti norāda, ka būtiskākie šā tirgus segmenta izaugsmi ietekmējošie faktori ir tehnoloģiju attīstība un harmoniskas likumu vides veidošana.

«Šobrīd elektroniskās komercijas tirgus ir viena no visinteresantākajām industrijām, ja runājam par attīstības perspektīvām. Mūsdienu pasaule no finanšu servisiem pieprasa maksājumu vienkāršību un drošību, lai maksātājam nebūtu jādomā par procesu tehniskajiem aspektiem: līdzekļu avotu un pietiekamību, maksājumu regularitāti, kredītiem. Dažādos tirgus sektoros šo jautājumu risina daudzi uzņēmumi, tādējādi regulāri parādās jaunas tehnoloģijas, tomēr tās pagaidām neļauj apgalvot, ka ir panākts būtisks tehnoloģisks progress,» stāsta «eCom21» konferences partnera «QIWI» grupas komercdirektors Aleksejs Količevs.

Količevs uzskata, ka šobrīd vērojamā elektroniskās naudas popularitāte vieš optimismu, domājot par šīs industrijas nākotni: «Palielinoties platjoslas interneta pārklājumam un ieviešot daudzus samērā lētus viedtālruņus, elektroniskā komercija un elektroniskie maki kā maksāšanas līdzeklis kļūst aizvien populārāki. Neapšaubāmi, ir nepieciešamas lietotāju apmācības programmas, vispirms tas ir saistīts ar iedzīvotāju vispārējo finanšu izglītību. Mūsdienu cilvēku augošais dzīves līmenis veicina industrijas attīstību, liek off-line kompānijām atvērt savas pārstāvniecības arī internetā un aicina likumdevējus rūpīgi izstrādāt regulēšanas likumu bāzi.»

Tehnoloģiskās attīstības nepietiekamo līmeni par vienu no būtiskākajiem bremzējošajiem faktoriem uzskata arī «RBK Money» tehniskais direktors Viktors Stepanovs, kas «eCom21» konferencē uzstāsies ar ziņojumu.

«Pagaidām vēl neeksistē tehnoloģijas, kas ļautu pietiekami elastīgi mainīt elektronisko naudu un tajā veikt maksājumus.

Tāpat nav arī vienotas kartes, kurā varētu glabāt gan dažāda veida elektronisko naudu, gan dolārus un eiro. Tiklīdz parādīsies instrumenti, kas elektronisko naudu ļaus viegli konvertēt pret jebkuriem citiem maksāšanas līdzekļiem, notiks būtisks izrāviens industrijas attīstībā.»

Aleksejs Količevs no «QIWI» grupas augstu novērtē Rīgā plānoto elektroniskajai komercijai veltīto konferenci: «Forums «eCom21» ir lieliska iespēja satikties ar kolēģiem un partneriem, apspriest portfeļus un izstrādāt kopīgus risinājumus. Šobrīd industrijas aktuālākie uzdevumi ir radīt maksimāli ērtus pieslēgšanās, kā arī piegādātāju un klientu sadarbības servisus, izmantojot viņu maksājumu sistēmas. Kā elektronisko maksāšanas līdzekļu integrāciju interneta veikala vietnē padarīt maksimāli ātru un ērtu? Kā lietotājam vienkāršot regulāros maksājumus un vienlaikus padarīt tos pārredzamus piegādātājam?»

Šie un citi elektroniskās naudas attīstības un funkcionēšanas jautājumi tiks apspriesti konferencē «eCom21», kas 13. un 14. novembrī norisināsies Rīgā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu