Rosņeftj par 1,52 miljoniem rubļu pirks Apple viedtālruņus (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas naftas kompānija «Rosņeftj» par 1,52 miljoniem rubļu (28 354 eiro) iegādāsies «Apple» viedtālruņus un planšetdatorus, vēsta Krievijas mediji.

Krievijas valsts uzņēmuma plāni iegādāties vienus no dārgākajiem tirgū pieejamiem viedtālruņiem, turklāt no ASV ražotāja, laikā, kad Kremlis pastiprināti uzkurina antiamerikānisku propagandu, izraisījis izbrīnu daudzos komentētājos.

Situāciju vēl divdomīgāku raisa fakts, ka pagājušajā nedēļā «Rosņeftj» vērsās pie Krievijas valdības ar lūgumu iedalīt finanšu palīdzību divu triljonu rubļu (37,31 miljarda eiro) apmērā, ko paredzēts ņemt no pensiju garantiju fonda.

Par to liecina «Rosņeftj» meitasuzņēmumu «RN-Exploration» un «RN-Tverj» izsludinātie konkursi par «Apple» produkcijas iegādi.

«RN-Tverj» līdz 15.novembrim vēlas iegādāties piecus viedtālruņus «iPhone 6» ar 64 GB atmiņu par 184 950 rubļiem, savukārt «RN-Exploration» iegādāsies 40 «Apple» produktus par 1,34 miljoniem rubļu.

«Rosņeftj» prezidenta padomnieks pazīstamais žurnālists Mihails Ļeontjevs radiostacijai «Eho Moskvi» uzstāja, ka «Apple» produkcija uzņēmumam nepieciešama darba vajadzībām, norādot, ka arī radiostacija saviem darbiniekiem iegādājas kvalitatīvu tehniku, nevis «ķīniešu pakaļdarinājumus».

«Tas nav telefons! Tas ir darba instruments, kam piemīt daudz un dažādas funkcijas,» sacīja Ļeontjevs, atklājot, ka pats arī lieto viedtālruni «iPhone».

Vienlaikus Ļeontjevs noraidīja apsūdzības nepatriotiskā rīcībā, iegādājoties amerikāņu ražojumu laikā, kad pret Krieviju vērstas Rietumu sankcijas, kas turklāt skar arī pašu «Rosņeftj».

«Ko nozīmē «nepatriotiska«? Es šeit neko nepatriotisku neredzu. Mēs jebkurā brīdī varam izmest «iPhone» un nopirkt «Samsung«,» paziņoja Ļeontjevs.

Vairāki Krievijas mediji norāda, ka pagājušajā nedēļā «Rosņeftj» vērsās pie valdības pēc finanšu palīdzības. Krievijas Finanšu ministrija paziņojusi, ka naftas kompānijai no Nacionālās labklājības fonda varētu iedalīt divus triljonus rubļu, lai palīdzētu uzņēmumam pārvarēt Rietumu sankciju un krītošo naftas cenu izraisītās sekas.

Uz 1.oktobri Krievijas Nacionālajā labklājības fondā, kas paredzēts pensiju sistēmas deficīta garantēšanai, atradās 3,3 triljoni rubļu (61,56 miljardi eiro).

Krievijas valdība jau sadalījusi ievērojamus līdzekļus no pensiju fonda. 300 miljardi rubļu tiks piešķirti Baikāla-Amūras maģistrālās dzelzceļa līnijas un Transsibīrijas dzelzceļa līnijas rekonstrukcijai, 200 miljardi rubļu tiks izlietoti bankas «Vņešekonombank» rekapitalizācijai un 239 miljardi rubļu - banku VTB un «Rosseļhozbank» akcijām.

Krievijas valdība pagājušajā nedēļā arī apstiprināja dabasgāzes ieguves uzņēmuma «Novatek» lūgumu iedalīt no pensiju fonda 150 miljardus rubļu. Izskanējusi informācija, ka finanšu palīdzību no Nacionālā labklājības fonda varētu saņemt arī «Lukoil».

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu