«Pieci.lv» mobilā aplikācija ieguvusi labāko mobilo lietotņu konkursa «WSA Mobile» balvu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Jauniešu radiostacijas Latvijas Radio 5 - «Pieci.lv» («Pieci.lv») mobilā aplikācija šonedēļ izpelnījusies starptautisku atzinību - tā ieguvusi labāko mobilo lietotņu konkursa «World Summit Award mobile» («WSA Mobile») balvu 98 valstu piedāvāto mobilo risinājumu konkurencē, informēja Latvijas Radio pārstāve Laura Elizabete Vanaga.

Šodien konkursā «WSA Mobile» no 457 konkursam iesniegtajiem mobilajiem risinājumiem uzvaras laurus guvušas divas Latvijā radītas aplikācijas. Par vienu no piecām labākajām aplikācijām pasaulē kategorijā «m-Media-News» atzīta «Pieci.lv» mobilā aplikācija, bet kategorijā «m-Government&Participation» - Valsts kancelejas aplikācija «Futbols - piespēlē labākam rezultātam».

Abu aplikāciju līdzautore ir aģentūra «CUBE Mobile», kas 2010.gadā «WSA Mobile» ieguva balvu par aplikāciju «Līgo Līgo».

Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju konkursā «WSA Mobile» Abū Dabī pasaules labāko mobilo aplikāciju izstrādātāji tiek cildināti reizi divos gados. Balvas tiek piešķirtas aplikācijām, kurām ir ne tikai veiksmīga vizuālā un tehniskā realizācija, bet arī labs, sabiedrībai vērtīgs saturs un inovatīvs risinājums.

«Pieci.lv» aplikācijas izstrādātāja «CUBE Mobile» vadītājs Mārtiņš Dambis norāda, ka «Pieci.lv» platformas vīzija ir personalizēts medijs katram klausītājam. Uzņēmums patlaban realizējis pirmo aplikācijas izstrādes posmu. «Šīs balvas iegūšana ir signāls, ka esam uz pareizā ceļa un «Pieci.lv» platforma kalpo kā labas prakses piemērs mediju nozarē visā pasaulē.»

«WSA Mobile» ir globāla iniciatīva, kas sadarbībā ar Apvienoto Nāciju samitu popularizē izcilu mobilo saturu. Konkursam «WSA Mobile» katra dalībvalsts var nominēt līdz astoņiem projektiem, kurus vērtē starptautiska žūrija, izvēloties kopumā 40 labākos darbus, kas vēlāk tiek izstādīti starptautiskā konferencē Abū Dabī.

«CUBE Mobile» godalgotie risinājumi - «Pieci.lv» un «Futbols - piespēlē labākam rezultātam» aplikācijas tiks demonstrētas starptautiskajā mobilo risinājumu konferencē Abū Dabī 2015.gada februārī.

«Pieci.lv» mobilā aplikācija bez maksas pieejama «Andoid» un «Apple» programmatūras telefoniem. Aplikācija sniedz iespēju klausīties FM radio, kā arī dažādu mūzikas žanru interneta radio kanālus. Aplikācijā iespējams arī atzīmēt skanošo dziesmu, lai vēlāk to varētu atrast arī citās mūzikas straumēšanas vietnēs, piemēram, «YouTube» vai «Spotify».

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu