Seulas izlūkdienests apsūdz Phenjanas hakerus viedtālruņu uzlaušanā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ziemeļkorejas hakeri ar ļaunprogrammatūru varētu būt inficējuši pat 20 000 dienvidkorejiešu viedtelefonu, uzskata Dienvidkorejas Nacionālais izlūkdienests.

Dienvidkorejas tīmekļa vietnēs no maija līdz septembrim izplatīta ļaunprogrammatūra, kas slēpta aiz spēlēm, paziņojuši izlūkdienesta pārstāvji, trešdien vēsta ziņu aģentūra «Yonhap».

Izlūkdienests strādājis pie tā, lai ļaunprogrammatūru no inficētajiem tālruņiem aizvāktu. Tiesa gan, dienests neatklāj, kādu kaitējumu programmatūra nodarījusi.

Phenjana dubultojusi pašā Ziemeļkorejā un ārvalstīs strādājošo hakeru skaitu, kas tagad jau sasniedzis 600, vēsta aģentūra.

Vienlaikus ar informāciju par hakeru uzbrukumiem parādījušās ziņas, ka centieni atsākt augsta ranga sarunas Seulas un Phenjanas starpā cietušas neveiksmi.

Phenjana noraidīja Seulas piedāvājumu sākt sarunas 30.oktobrī. Šajā paziņojumā Phenjana paudusi protestu pret to, ka no Dienvidkorejas atkal palaisti gaisa baloni, no kuriem virs Ziemeļkorejas izkaisītas propagandas skrejlapas.

Dienvidkorejas varasiestādes norādījušas, ka tās negrasās likt šķēršļus aktīvistiem, kas uz Ziemeļkoreju sūta gaisa balonus ar skrejlapām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu