Apple vadītājs atzīst, ka ir gejs (21)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV informācijas tehnoloģiju kompānijas «Apple» vadītājs Tims Kuks pirmo reizi publiski paziņojis, ka ir homoseksuālis.

«Es esmu lepns, ka esmu gejs, un es uzskatu, ka tā ir viena no labākajām dāvanām, ko Dievs man ir devis,» izdevuma «Bloomsberg Weekly» slejā raksta Kuks.

Slejā viņš norāda, ka ir centies saglabāt privātumu, bet esot sapratis, ka tas attur viņu no palīdzēšanas citiem.

«Es neuzskatu sevi par aktīvistu, bet es saprotu, cik daudz es esmu ieguvis no citu ziedošanās,» raksta Kuks. Viņš norāda: «Ja kāds dzird, ka «Apple» vadītājs ir gejs un viņam tas palīdz tik skaidrībā ar to, kas viņš vai viņa ir, sniedz mierinājumu tiem, kas ir vieni paši, vai iedvesmo cilvēkus iestāties par vienlīdzību, tad tas ir mana privātuma vērts.»

Kuks, kurš uzaudzis Alamabas štatā ASV, atzina, ka viņš jau ilgi esot bijis atklāts par savu seksualitāti, bet iepriekš nebija publiski to apspriedis.

«Vairums kolēģu, kas strādā «Apple», zina, ka esmu gejs, un tas nemaina viņu attieksmi pret mani,» norādīja Kuks. «Protams, man ir paveicies strādāt uzņēmumā, kurā mīl radošumu un inovācijas un zina, ka tas var augt, ja tiek iekļautas cilvēku atšķirības. Tomēr ne visiem tā ir paveicies.»

Jau iepriekš pastāvējušas baumas, ka Kuks ir homoseksuāls. Žurnāls «Out» jau iepriekš nosaucis viņu par vienu no 50 ietekmīgākajiem gejiem pasaulē.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu