LMT sāk jauno iPhone tirdzniecību un atklāj cenas (89)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijā pagaidām vienīgais oficiālais «Apple» produkcijas izplatītājs «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) šodien sāks jauno «iPhone 6» un «iPhone 6 Plus» viedtālruņu tirdzniecību, paziņoja LMT preses sekretāre Elīna Lidere.

Papildināts viss teksts. Pievienota informācija par iPhone 6 un iPhone 6 Plus cenām

Jaunos viedtālruņus «Apple» prezentēja 9.septembrī, bet Latviju jaunie «iPhone» sasniedza 24.septembrī tā saucamajā pelēkajā tirgū - vairāki tirgotāji tos ieveda no ārvalstīm, kur tika sākta pirmās kārtas tirdzniecība. Pirmajā tirdzniecības dienā gan «Capital», gan «Tele2» ziņoja par labiem pārdošanas apjomiem, neskatoties uz telefonu augsto cenu - lētākais modelis tika piedāvāts par 999 eiro.

Tā kā LMT ir «Apple» oficiālais dīleris, tad priekšlaicīgi tirgot šī ražotāja preces tam nav ļauts, un tās nonāk pārdošanā otrajā kārtā, parasti aptuveni mēnesi vēlāk nekā citos veikalos, kas tirgo ārvalstīs iegādāto «Apple» aparatūru.

Tagad mobilo sakaru operatora mājas lapā jau ir pieejamas jauno viedtālruņu cenas un

lētākais «mazā» «iPhone 6» 16 gigabaitu modelis pieejams par 699 eiro, maksājot visu summu uzreiz.

Izvēloties atvērto līgumu uz diviem gadiem un maksājot 37 eiro mēnesī, «iPhone 6» ar 16 GB atmiņu izmaksās 888 eiro.

Vairāki ārzemju eksperti gan izteikušies, ka 16 gigabaitu versija var būt nepietiekami ietilpīga, tāpēc prasīgākiem lietotājiem nāksies izdot vēl papildus 100 eiro par 64 gigabaitu modeli.

Tikmēr lielākā izmēra «iPhone 6 Plus» tiek pārdots par 799 eiro vai par 41 eiro mēnesī, kas jāmaksā 2 gadus. Šādā gadījumā telefons izmaksās 984 eiro. Dārgāko «iPhone 6» un «6 Plus» ar 128 GB atmiņu pilnā cena ir attiecīgi 899 un 999 eiro vai 45 un 49 eiro mēnesī ar atvērto līgumu. Izvēloties šo opciju divu gadu periodā 128 GB «iPhone 6» izmaksās 1080 eiro, savukārt 128 GB «iPhone 6 Plus» - 1176 eiro.

Līdz ar jauno telefonu nonākšanu oficiālajā pārdošanā, samazinātas iepriekšējās paaudzes «iPhone» cenas. To pārdošana tika uzsākta 2013. gada 25. oktobrī un «iPhone 5S» 16 gigabaitu versijā maksāja 36,99 eiro mēnesī ar līgumu uz 24 mēnešiem. Tagad šāda

«iPhone 5S» mēneša maksa samazināta līdz 27 eiro, tiesa, ja tiek slēgts atvērtais līgums, kas būtībā ir telefona nomas līgums,

pēc kura beigām ierīci var lietot bez maksas, bet, ja vēlēsies mainīt telefonu, tas būs jāatdod. Otra opcija - «iPhone 5s» var iegādāties, uzreiz samaksājot 599 eiro.

Jau ziņots, ka «Apple» 9.septembrī prezentēja jaunākos viedtelefonu modeļus, kas ieguvuši nosaukumus «iPhone 6» un «iPhone 6 Plus», bet to ekrānu izmēri ir attiecīgi 4,7 collas (11,9 centimetri) un 5,5 collas (14 centimetri). Vairāki tehnoloģiju apskatnieki uzsvēruši, ka viens no «iPhone» veiksmes cēloņiem varētu būt telefonu parocīgais izmērs, kas tos ļauj ērti izmantot ar vienu roku. Izskanējušas bažas, ka ar jauno produkciju «Apple» šo priekšrocību varētu pazaudēt.

Abi telefoni aprīkoti ar «Apple» izstrādātajiem procesoriem A8, kas, kā apgalvo kompānija, to veiktspējas ātrumu palielina par 25%. Tāpat jaunajiem «iPhone» modeļiem ir uzlabota izšķirtspēja.

Komentāri (89)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu