Lai pazeminātu cenas, Samsung samazinās modeļu daudzveidību

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums «Samsung Electronics Co.» paziņojis par plāniem samazināt nākamgad laišanai tirgū paredzēto viedtelefonu modeļu skaitu, tādējādi sīvās konkurences apstākļos cenšoties samazināt tālruņu cenas.

«Samsung» norāda, ka viedtelefona modeļu skaitu 2015.gadā plānots samazināt par aptuveni vienu ceturtdaļu vai vienu trešdaļu.

Vienlaikus paredzēts ievērojami palielināt pārējo modeļu ražošanas apjomu, tādējādi nodrošinot iespēju pārdot tos par zemākām cenām.

Lai arī «Samsung» šobrīd ir pasaules līderis pārdoto viedtelefonu skaita ziņā, kompānijas tirgus daļa pasaulē samazinājusies no 35% pērn līdz aptuveni 25% šobrīd, norāda analītiķi.

Tikmēr pagājušajā nedēļā «Samsung» paziņoja, ka uzņēmums šā gada trešajā ceturksnī strādājis ar 4,22 triljonu vonu (3,2 miljardu eiro) tīro peļņu, kas ir par 48,8% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

Tādējādi peļņa nokritusies līdz zemākajam līmenim kopš 2011.gada ceturtā ceturkšņa.

Peļņas kritums galvenokārt tiek skaidrots ar grūtībām viedtelefonu sektorā un aizvien sīvāku konkurenci, ko rada Ķīnas uzņēmumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu