Pētījums: Viedtālrunis ir jau 38% Latvijas iedzīvotāju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pētījumu kompānija TNS ir apkopojusi regulārā interneta patēriņa paradumu pētījuma TNS Latvia Digital** rezultātus par 2014. gada rudens periodu.

Saskaņā ar jaunākā interneta patēriņa paradumu TNS Latvia Digital pētījuma rezultātiem internetu 2014. gada rudenī pēdējo 6 mēnešu laikā ir izmantojuši vidēji 75% jeb 1 273 000 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem, kas ir par 5 procentpunktiem vairāk nekā 2013. gada rudens periodā, TVNET pavēstīja «TNS Latvia» mārketinga vadītāja Laura Vendele.

Regulāri - katru dienu 2014. gada rudenī internetu izmanto vidēji 63% iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem, kas ir par 5 procentpunktiem vairāk nekā pērn rudenī.

TNS mediju pētījumu vecākā klientu vadītāja Signe Hokonena norāda, ka regulāro interneta lietotāju skaita pieaugums vērojams visās iedzīvotāju vecuma grupās.

Visstraujāk interneta lietotāju skaits aug 60 līdz 74 gadus vecu iedzīvotāju vidū.

Internetu katru dienu 2014. gada rudenī izmantojuši 23% iepriekš minētās vecuma grupas pārstāvju, kas ir par 7 procentpunktiem vairāk nekā pirms gada. Analizējot interneta lietošanas izplatību citos sociāli demogrāfiskos parametros, redzams, ka salīdzinoši straujāks regulāro interneta lietotāju īpatsvara pieaugums vērojams lauku iedzīvotāju, latviešu tautības un strādājošo iedzīvotāju vidū.

TNS pētījuma rezultāti liecina, ka Latvijas iedzīvotāju vidū strauji pieaug mobilo ierīču lietošana. Pērnruden viedtālruni lietoja 27% Latvijas iedzīvotāju, bet 2014. gada rudenī šo mobilo ierīci lieto jau 38% iedzīvotāju. Savukārt planšetdatoru 2014. gada rudenī lieto jau 17% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem, kas ir par 8 procentpunktiem vairāk nekā 2013. gada rudenī.

**Pētījuma mērķis ir iegūt informāciju par pastāvīgo Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem paradumiem digitālajā vidē, un tas tiek veikts, izmantojot tiešās datorizētās intervijas (CAPI) respondenta dzīvesvietā. Lietotā izlases metode nodrošina rezultātu reprezentativitāti, kas atspoguļo visu pastāvīgo Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem interneta lietošanas paradumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu