Sony norāda uz lielām grūtībām viedtelefonu biznesā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Grūtībās nonākušais Japānas elektronikas uzņēmums «Sony Corp.» otrdien paziņoja, ka tam vairāku gadu garumā nepieciešams īstenot reformas, pirms tas spēs uzlabot viedtelefonu ražošanas struktūrvienības darbību.

Kompānija, kuras mobilo komunikāciju segments pagājušo ceturksni noslēdza ar 172 miljardu jenu (1,17 miljardu eiro) pamatdarbības zaudējumiem, norāda, ka turpmāk gaidāmas sāpīgas izmaiņas.

«Mums nepieciešams īstenot strukturālas reformas, pirms mēs spēsim izveidot jaunu biznesu,» vēsta struktūrvienības «Sony Mobile Communications Inc.» jaunais vadītājs Hiroki Totoki.

«Mēs vispirms īstenosim reformas, lai izveidotu uzņēmuma struktūru, kas ļaus mums pārvaldīt noteiktus riskus, pirms iesaistāmies jaunā biznesā, un gūt rezultātus,» saka Totoki, piebilstot, ka būs nepieciešami vairāki gadi tehnoloģiju un produktu izstrādes pienācīgai sinhronizēšanai.

Kā ziņots, «Sony» tīrie zaudējumi šā biznesa gada pirmajos sešos mēnešos, kas noslēdzās septembrī, palielinājās līdz 109,1 miljardam jenu, salīdzinot ar 16,5 miljardiem jenu attiecīgajā periodā pirms gada.

Zaudējumu pieaugums galvenokārt tiek skaidrots ar viedtelefonu ražošanas biznesa vājajiem darbības rezultātiem.

«Sony» jau paziņojis, ka viedtelefonu ražošanas struktūrvienībā likvidēs aptuveni 1000 darba vietu jeb 15% no kopējā darba vietu skaita un pirmo reizi kopš 1958.gada neizmaksās dividendes.

Viedtelefonu biznesu negatīvi ietekmējuši vājāki par prognozētajiem darbības rezultāti attīstības tirgos un sīvā konkurence, ko rada tādi uzņēmumi kā «Samsung» un «Apple».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu