«Apple» tirgus vērtība pirmo reizi ASV vēsturē pārsniedz 700 miljardus dolāru

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV informācijas tehnoloģiju gigants «Apple Inc.», kas jau ir pasaulē lielākais uzņēmums tirgus kapitalizācijas ziņā, trešdien sasniedzis vērtību 700 miljardu dolāru apmērā.

«Apple» akciju cena Ņujorkas fondu biržā rīta tirdzniecības sesijā pieauga līdz 119,75 dolāriem, kopējo tirgus vērtību palielinot virs 702 miljardiem dolāru, kas ir visu laiku augstākais līmenis, ko jebkad sasniegusi ASV kompānija.

Tirdzniecības sesijas turpinājumā «Apple» akciju cena nokritās līdz 117,6 dolāriem, uzņēmuma tirgus kapitalizācijai veidojot 690 miljardus dolāru, kas joprojām ir par aptuveni 1,7 reizēm vairāk salīdzinājumā ar pasaulē otru lielāko uzņēmumu - ASV naftas gigantu - «ExxonMobil».

Investoru uzticība «Apple» kāpumu piedzīvo jau kopš septembra, kad kompānija prezentēja jaunos viedtelefonu «iPhone» modeļus, kam oktobrī sekoja nākamās paaudzes planšetdatoru «iPad» modeļi.

«Apple» akciju vērtība šogad pieaugusi jau par 47%, un uzņēmums gadu varētu noslēgt ar kāpumu jau sesto gadu pēc kārtas, kas būtu visu laiku ilgākais izaugsmes periods.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu