Rubļa vērtības krituma dēļ «Apple» Krievijā aptur tirdzniecību internetā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: apple.com

ASV informācijas tehnoloģiju gigants «Apple Inc.» otrdien paziņoja, ka Krievijā apturējis «iPhone», «iPad» un datoru tirdzniecību internetā, jo rubļa vērtības straujais kritums apgrūtina importēto preču pārdevējiem iespējas noteikt cenas vietējā valūtā.

«Apple» norāda, ka šāds lēmums pieņemts vien uz laiku un tas saistīts tikai ar Krievijas valūtas krīzi, kurā rubļa vērtība pret ASV dolāru šonedēļ samazinājusies par 20% un šomēnes par aptuveni trešdaļu, neskatoties uz Maskavas pūliņiem to nosargāt.

«Ņemot vērā ārkārtējas rubļa vērtības svārstības, mūsu interneta veikals Krievijā šobrīd nav pieejams, kamēr mēs pārskatām cenas. Mēs atvainojamies klientiem par sagādātajām neērtībām,» pavēstīja kompānijas preses pārstāve.

Tikmēr mediji ziņo, ka dažādu preču mazumtirgotāji Maskavā saskārušies ar grūtībām noteikt cenas vietējā valūtā, bet krievi steidz iegādāties preces, pirms to cenas nav pieaugušas vēl vairāk.

Kā vēstīts, «Bank Rossii» ārkārtas sanāksmē otrdien pieņēma lēmumu palielināt bāzes procentu likmi no 10,5% uz 17%, tādējādi cenšoties apturēt rubļa vērtības kritumu un inflācijas riskus.

Neskatoties uz likmes palielināšanu, rubļa vērtība otrdien piedzīvoja strauju kritumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu