2015. gada tendences: tehnoloģiju un modes sinerģija

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vai jūs nēsātu rokaspulksteni, kas darbojas arī kā paziņojumu centrs jūsu viedtālrunim? Vai valkātu kleitu, kas spējīga mainīt krāsu atbilstoši jūsu noskaņojumam vai laika apstākļiem? Kā ar rokassprādzi, kas nosaka jūsu aktivitātes līmeni un atgādina doties pastaigā, kad pavadīts pārāk ilgs laiks pie darba galda? Vai jūs lietotu austiņas, kas nosaka jūsu sirds ritmu, kamēr treniņa laikā uz skriešanas celiņa klausāties savu iemīļoto dziesmu?

Tas, kas vēl pirms dažiem gadiem tika uzskatīts par zinātnisko fantastiku, šodien kļuvis par realitāti. Vairums šo produktu jau pieejami tirgū, un vēl vairāki gatavojas tajā nonākt. Kamēr tehnoloģijas galvenokārt tiek izstrādātas, paturot prātā to praktisko lietojumu, modei turpretī svarīgākais ir skaistums, iekāre un stāvoklis sabiedrībā. Neskatoties uz to, progress nēsājamu elektronisko ierīču jomā demonstrē, ka šie abi elementi rada lielisku kombināciju, kas varētu pat radīt izmaiņas cilvēku dzīvesveidā un uzvedībā.

Tirgus izpētes kompānijas IDC pētījuma prognozes liecina, ka līdz 2014.gada beigām pasaulē varētu tikt pārdoti 19,2 miljoni nēsājamu elektronisko ierīču, tādējādi vairāk nekā trīskāršojot pērn reģistrēto tirdzniecības apjomu. Savukārt līdz 2018.gadam šis pārdošanas apjoms varētu sasniegt 112 miljonus vienību.

Foto: Publicitātes foto

Ar sensoriem un tādām nēsājamām ierīcēm kā LG Lifeband Touch aproci mēs katrs varam iegūt datus par sevi – kā mēs guļam, ko ēdam, kad trenējamies. Visa iegūtā informācija nodrošina labāku izpratni par mums, sniedzot iespējas radīt personalizētus ieteikumus. Šis modes un tehnoloģiju apvienojums palīdzēs uzlabot mūsu kopējo dzīves kvalitāti – piemēram, fitnesa entuziasts spēs pielāgot savu treniņa programmu ar datiem, kas iegūti ar fitnesa aproces palīdzību, vai tenisa spēlētājs varēs uzlabot savu sitienu ar datiem, kurus ieguvusi viņa kreklā iestrādāta ierīce, kas uzrauga un analizē fizisko kustību.

2015.gadā nākamā nozīmīgā tendence nēsājamu ierīču vidū, bez šaubām, būs viedpulksteņi. To atjaunoto pievilcību veicinās ne tikai palielinātas tehniskās iespējas, bet arī modes elements un spēja nemanot iekļauties lietotāja ikdienas dzīvē. Lai arī tradicionālo rokas pulksteņu primārā funkcija jau sen tikusi aizstāta ar mobilajiem telefoniem, vairumam no mums joprojām īpašumā tāds ir, jo šī ierīce ir modes elements. Tāpēc elegants viedpulkstenis 2015.gadā noteikti kļūs par pieprasītu preci gan modes, gan tehnoloģiju entuziastiem. LG jau spēris veiksmīgus soļus šajā virzienā, tirgū laižot LG G Watch R. Tas apvieno pazīstamu pulksteņa dizainu ar lielisku tehnoloģiju un daudzsološu Android Wear operētājsistēmu. Vissaistošākais LG G Watch elements ir tā 1,3 collu apaļais P-OLED ekrāns, kas nodrošina satriecošu attēlu kvalitāti. Apvienojumā ar klasiskām formām, kas ietvertas izturīgā nerūsējošā tērauda korpusā, un maināmu 22 mm teļādas siksniņu, LG G Watch R atspoguļo to, kāds varētu izskatīties tehnoloģiju inovāciju un modernās modes veiksmīgs apvienojums.

Kopumā tehnoloģijas pārveido tradicionālo apģērbu un modes aksesuāru definīciju, novēršoties no vienkārši stila un funkcionalitātes uz nepieciešamību uzlabot veidu, kā cilvēki mijiedarbojas un komunicē ar pasauli. Nākamais gads noteikti mums sniegs jaunas nēsājamās tehnoloģijas, kas vienlaikus būs arī jaunā mode.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu