«iPad» savaldīšana: kā padarīt planšetdatoru drošu lietošanai bērniem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Arvien vairāk jauno lietotāju ap Ziemassvētkiem un Jauno gadu dedzīgi vēlas saņemt dāvanā stilierīces, tomēr, iegādājoties savam bērnam viedtālruni, planšetdatoru vai piezīmjdatoru, vecākiem ir jāatceras, ka bez viņu uzraudzības bērnu aizraušanās ar dažnedažādām ierīcēm turpmāk var radīt daudz problēmu. Kaspersky Lab eksperti dalās padomos, kā padarīt drošu bērniem vienu no viskārotākajām dāvanām - iPad.

iPad iestatījumi ietver mazas viltības, kas palīdzēs aizsargāt bērnu no pārmērīgas aizraušanās ar planšetdatoru un nepiemērota satura, bet vecāku maku - no negaidītiem izdevumiem.

Vispirms ir jānovērš iespēja nejauši pieslēgties internetam. Ja bērni vēl neprot lasīt, netīši aktivizējot pārlūku, viņi var saskarties ar tikai pieaugušajiem paredzētu saturu. Lai no tā izvairītos, iOS iestatījumos ir jāatrod sadaļa «Restrictions» (ierobežojumi), kur atrodas Safari izslēgšanas iespēja. Kad bērni būs paaugušies, viņu vajadzībām var instalēt īpašu pārlūkprogrammu ar labu satura filtru.

Mobilās lietojumprogrammas un jo īpaši bezmaksas spēles bērniem gandrīz vienmēr ietver tā dēvētās iebūvētās iegādes. Bērni var iztērēt daudz naudas no vecāku bankas konta, ja nav izslēgta funkcija «In-App Purchases» (iegultie pirkumi), kas arī atrodas sadaļā «Restrictions».

Visgrūtākais jautājums vecākiem, kā ierobežot bērna darbības ar planšetdatoru ilgumu. Agrāk šī problēma tika atrisināta, izmantojot trešo personu lietojumprogrammas, taču tas nebija sevišķi efektīvi. Tagad operētājsistēmā iOS 8 iestatījumu grupā «Guided Access» ir ietverta iebūvēta funkcija «Time Limits». Ar šo rīku var iestatīt planšetdatora darbības ilgumu, pēc kura tiek bloķēts ekrāns.

Un, visbeidzot, pēdējais padoms: ja iespējams, neizmantojiet bērnu planšetdatoru darbam un saziņai sociālajos tīklos. Nezināšanas vai joka pēc bērns var nosūtīt e-pastu jūsu vārdā, publicēt fotogrāfiju Facebook vai uzrakstīt tvītu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu