«GeoPost» testē bezpilota lidaparāta tehnoloģiskās iespējas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Starptautiskais ekspresspasta uzņēmums GeoPost, kuru Latvijā pārstāv DPD Latvija, turpina testēt bezpilota lidaparāta iespējas.

Tests, kas notika šī gada septembrī civilo bezpilota lidaparātu testēšanas centrā (CEEMA) Francijas dienvidos, demonstrēja bezpilota lidaparāta izmantošanu reālos apstākļos. Daļa no testa bija pārbaudīt lidaparāta spējas veikt pilna cikla automātisku pakas piegādi, t.i., pacelties, izpildīt lidojumu pa izvēlēto maršrutu, nolaisties un atgriezties bāzes stacijā, informēja SIA «DPD Latvija» mārketinga speciāliste Baiba Artemjeva.

Ar 6 elektriskajiem rotoriem, kas izstrādāti GeoDrone projekta ietvaros,

bezpilota lidaparāts piegādāja 2 kg smagu paku un veica vairāk kā 1200 metrus lielu attālumu.

Izmēģinājuma tests apstiprināja izvēlētās GeoPost un Atechsys stratēģijas pareizību un lidaparāta spējas piekļūt arī izteikti nomaļām vietām (kalni, salas, lauku apvidi utt.), kas pierāda to, ka šī jaunā tehnoloģija varēs sniegt palīdzību arī ārkārtas situācijās.

Atechsys izstrādā prototipu

Bezpilota lidaparāta prototipa attīstībai GeoPost izvēlējās uzņēmumu Atechsys, kas atrodas Francijas dienvidos un specializējas autonomo sistēmu izstrādē kopš 2009.gada. 5 gadu laikā uzņēmums ir kļuvis par etalonu bezpilota lidaparātu projektu ieviešanā.

Inovācijas kā virzītājspēks pārmaiņām

Sniedzot atbalstu alternatīvu un inovatīvu projektu izstrādē, GeoPost apliecina savu interesi jauno tehnoloģiju izmantošanā. GeoPost veiksmīgi sadarbojas ar inovatīviem uzņēmumiem, kas palīdz attīstīt un uzlabot dažādus procesus, tāpēc darbs kopā ar Atechsys ir veicinājis GeoPost virzību uz arvien lielāku inovāciju izmantošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu