Samsung tirgū laiž Tizen operētājsistēmas viedtelefonu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums «Samsung Electronics Co.» trešdien tirgū laida pirmo viedtelefonu, kas balstīts uz paša uzņēmuma izstrādātu operētājsistēmu.

Ar operētājsistēmu «Tizen» un šķidro kristālu ekrānu aprīkotais viedtālrunis «Samsung Z1» tirdzniecībā nonācis Indijā, kur tā cena ir 5700 rūpijas (78 eiro).

«Tizen» operētājsistēma ir nozīmīga daļa no «Samsung» pūliņiem palielināt savu tirgus daļu mobilo operētājsistēmu un pakalpojumu segmentā.

Sākotnēji tika paredzēts, ka viedtālrunis «Samsung Z», kas ticis īpaši izstrādāts «Tizen» platformai, tirdzniecībā Krievijā nonāks 2014.gada otrajā pusgadā.

Taču telefona laišana tirgū tika aizkavēta, lai veiktu uzlabojumus.

Vairums «Samsung» ierīču, tostarp «Galaxy S» sērijas viedtelefoni, aprīkotas ar «Android» operētājsistēmu.

Uzņēmums jau vairākus gadus centies stiprināt savu mobilo ierīču operētājsistēmu biznesu, kas būtu kā papildinājums stabilajām ierīču ražošanas aktivitātēm. Pirmā paša izstrādātā operētājsistēma «Bada», kas tirgū nonāca 2009.gadā, piedzīvoja neveiksmi, ņemot vērā vājas atsauksmes no aplikāciju izstrādātājiem.

«Samsung» sadarbojies ar «Intel», lai izstrādātu uz «Linux» balstītu atvērta pirmkoda programmatūru «Tizen», nodrošinot ierīču ražotājiem iespēju brīvi pielāgot tās saskarni.

«Tizen» platforma jau izmantota «Samsung Gear 2» viedpulkstenī, kas tirdzniecībā nonāca pērn februārī, taču «Samsung Z1» ir pirmais viedtelefons, kurā izmantota šī operētājsistēma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu