«Apple» aptur sadarbību ar Krimas programmētājiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV datortehnoloģiju kompānija «Apple Inc.» ir vienpusēji apturējusi sadarbības līgumus ar programmatūras izstrādātājiem Krievijas anektētajā Krimā, ziņu aģentūrai «Interfax» pavēstīja Krimas programmētājs Maksims Serdjuks.

Kompānija ir aizvākusi Krimas iedzīvotāju veidotās aplikācijas no sava interneta aplikāciju veikala «App Store», kuru izmanto «Apple» produktu īpašnieki, sacīja Serdjuks. «Apple» arī bloķējusi Krimas programmētāju kontus, uz kuriem bija pārskaitīta nauda, kuru lietotāji samaksājuši par šīm aplikācijām.

«Man paziņoja, ka kompānija ir anulējusi līgumu un aicinājusi iznīcināt visus datus, visu tehnisko informāciju, kuru es biju saņēmis no «Apple». Apmēram 15 manu kontaktpersonu ir saņēmuši līdzīgus paziņojumus. Nauda «Apple» kontos, kas agrāk netika izņemta, tagad, protams, ir iestrēgusi,» sacīja Serdjuks.

Viņš parādīja «Interfax» žurnālistiem vēstuli, kuru saņēmis no «Apple» un kurā kompānija viņu informē par sadarbības pārtraukšanu un izskaidro savu lēmumu ar to, ka ir stājušās spēkā sankcijas pret Krimu.

Vēstulē teikts, ka jaunās sankcijas pret Krimu, par kurām ASV valdība paziņoja 19.decembrī un Eiropas Komisija - 18.decembrī, aizliedz Reģistrētā «Apple» programmatūras izstrādātāja līguma tālāku darbību, kurš noslēgts starp vēstules adresātu un «Apple Inc.».

Kompānija arī bloķējusi kontus Krimā bāzētajiem mediju satura producētājiem, kuri izplatīja savus produktus ar interneta mazumtirdzniecības veikala «Apple iTunes Store» starpniecību, paziņoja Serdjuks.

«Apple» ir pārtraukusi sadarbību arī ar programmatūras izstrādātājiem, kuri pašlaik dzīvo ārpus Krimas, bet bija minējuši Krimu kā savu dzīvesvietu, reģistrējoties «Apple» servisiem.

Serdjuks sacīja, ka viņš plāno turpināt savu produktu izplatīšanu «App Store», reģistrējoties kā cita Krievijas reģiona iedzīvotājs. Viņš piebilda, ka šāda reģistrēšanās ir viegli izdarāma, bet maksā 100 ASV dolārus (86,3 eiro).

Viņš arī sacīja, ka Krimas programmētāji vēl arvien var izplatīt savus produktus veikalā «GooglePlay», kuru izmanto operētājsistēmas «Android» lietotāji, jo Krimas programmētājiem nav problēmu ar ASV kompāniju «Google».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu