Piedāvā «Windows 10» tehniskā priekšskatījuma versiju datoriem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Reģistrētiem lietotājiem ir iespēja pievienoties «Windows Insider» programmai un saņemt jaunāko «Windows 10» tehniskā priekšskatījuma versiju datoriem, informēja «Microsoft Latvia» pārstāve Gunta Līne.

Reģistrēties un pievienoties «Windows Insider» programmai, lai iepazītos ar jaunajām «Windows» iespējām, iespējams interneta adresē «http://preview.windows.com». «Windows 10» tehniskā priekšskatījuma versiju tālruņiem uzņēmums sola laist klajā februārī.

Jau ziņots, ka topošā «Microsoft» jaunās paaudzes operētājsistēma «Windows 10» piedāvās jaunu iespēju spektru un pirmā gada laikā nodrošinās bezmaksas atjauninājumu līdzšinējo operētājsistēmu «Windows 7», «Windows 8.1» un telefonu operētājsistēmas «Windows Phone 8.1» lietotājiem.

Līdz šim «Windows 10» beta versijas testēšanā iesaistījies jau pusotrs miljons lietotāju, kuri snieguši aptuveni 800 000 atsauksmju un komentārus par aptuveni 200 000 tēmu.

Jaunajā versijā ieviestas funkcijas, ar kurām «Microsoft» saista ar jaunās operētājsistēmas veiksmi. Jaunums būs datoros un planšetdatoros pieejamais, līdz šim tikai mobilajos tālruņos lietotais, ar balsi vai teksta ziņojumiem vadāmais digitālais asistents «Cortana», kas nodrošinās padomus, ātru piekļuvi datiem un informācijai, kā arī atgādinājumu funkcijas.

Līdz ar «Windows 10» «Microsoft» laidīs klajā arī jaunas paaudzes interneta pārlūku, kura izstrādes stadijas nosaukums ir «Project Spartan», un tas izstrādāts, īpaši ņemot vērā paplašinātas savietojamības iespējas, un nodrošinās uzlabotu lietošanas pieredzi.

Jaunums būs arī ar «Windows 10» saistītās hologrāfiskās lietotnes, kuru darbību nodrošinās jaunās «HoloLens» bezvadu hologrāfiskās brilles, ar kuru palīdzību lietotājam tiks piedāvāta trīsdimensiju hologrammu platforma, kura ar sensoru palīdzību atpazīs žestu vadību un ļaus izmantot «Windows 10» iespējas telpiski un bez piesaistes citām ierīcēm.

Šis nosaukums jau sagādājis pārsteigumu, ņemot vērā, ka iepriekšējās paaudzes operētājsistēmas nosaukums ir «Windows 8». «Microsoft» vadītāji norāda, ka šāds lēmums pieņemts, lai atspoguļotu, ka jaunā operētājsistēma būs liels lēciens uz priekšu, nevis vien mazs solis.

«Microsoft» skaidroja, ka «Windows 10» izveidota, lai pielāgotos jebkurai ierīcei, kas tiek izmantota, sākot ar videospēļu konsolēm «Xbox» un galda datoriem un beidzot ar planšetdatoriem un mazizmēra ierīcēm. Tāpat uzņēmums norāda, ka gaidāmā «Windows» versija nodrošinās programmu izstrādātājiem platformu, kas ļaus tiem izstrādāt vienu aplikāciju, kura darbosies uz vairākām ar šo operētājsistēmu aprīkotām ierīcēm. «Windows 10» atgriezīs arī «sākuma izvēlni», pēc kuras bija noilgojušies lietotāji, nodrošinot ātru viena klikšķa piekļuvi funkcijām un failiem, ko cilvēki izmanto visvairāk, ziņo «Microsoft». Jaunā operētājsistēma arī izstrādāta tā, lai atvieglotu vienlaicīgu darbošanos ar vairākiem failiem un aplikācijām.

Kompānija «Microsoft» dibināta 1975.gadā, tā ir viena no pasaules līderēm programmatūras, pakalpojumu, ierīču un risinājumu izstrādē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu