Taivānā sodīs vecākus, kuru bērni pārāk daudz lieto mobilās ierīces

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Taivānas parlaments šobrīd virza likumprojektu, atbilstoši kuram vecāki, kuru nepilngadīgie bērni pār mēru aizraujas ar mobilajām ierīcēm, varēs tikt sodīti ar 300 līdz 1500 dolāru naudas sodu.

Informācijas par to, cik ilgi bērniem būs ļauts darboties ar mobilo telefonu, šobrīd nav, taču varasiestāžu nolūks ir panākt, lai bērni līdz 2 gadu vecumam vispār nespēlētos ar mobilo tehniku, savukārt taivānieši līdz 18 gadu vecumam vienā reizē telefona ekrānā neblenztu vairāk par pusstundu, ziņo Newsru.com. Jaunais likumprojekts galvenokārt tapis ar mērķi cīnīties pret mobilajām spēlītēm.

Likumdevēji jau ir pieņēmuši dažus ierobežojumus, kas sabiedrībā jau paguvuši izraisīt sašutumu. Kāda sieviete, kas sniegusi interviju Taivānas televīzijā, sacījusi, ka jaunie noteikumi pārkāpj privātās dzīves neaizskaramību, turklāt nekādi neatbilst mūsdienu realitātei. Cits intervējamais tikmēr sacījis, ka nespēj iztēloties, kā varasiestādes domā kontrolēt bērnu un to, cik ilgi viņi vienā reizē lieto mobilo telefonu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu