«Apple» ceturkšņa peļņa sasniegusi augstāko līmeni korporatīvajā vēsturē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV informācijas tehnoloģiju gigants «Apple Inc.» šā biznesa gada pirmajā ceturksnī, kas noslēdzās decembrī, strādāja ar 18 miljardu dolāru (15,9 miljardu eiro) tīro peļņu, tādējādi gūstot visu laiku lielāko peļņu, kādu reģistrējis akciju biržā kotēts uzņēmums.

«Apple» peļņa pārsniegusi ASV lielākās naftas kompānijas «ExxonMobil» 2012.gada otrajā ceturksnī reģistrētos 15,9 miljardus dolāru, kas bija līdz šim visu laiku lielākā peļņa korporatīvajā vēsturē.

Peļņas kāpumu galvenokārt veicinājis spēcīgais pieprasījums pēc viedtelefona «iPhone» jaunākajiem modeļiem, kas tirgū nonāca septembrī.

Pagājušajā ceturksnī «Apple» pārdeva 74,5 miljonus viedtelefonu «iPhone», pateicoties jaunāko modeļu «iPhone 6» un «6 Plus» popularitātei.

Kompānija norāda, ka «iPhone» tirdzniecības apjoms visstraujāk palielinājies Ķīnā, kā arī ievērojama izaugsme reģistrēta ASV un Brazīlijā.

Tikmēr «Apple» ražoto planšetdatoru «iPad» pārdošanas apjoms ceturksnī samazinājies par 18%, bet «Macintosh» datoru tirdzniecības apjoms sasniedzis rekordaugstu līmeni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu