«Apple» panāk «Samsung» kā pasaulē lielākais viedtelefonu tirgotājs

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV informācijas tehnoloģiju gigants «Apple Inc.» pagājušā gada ceturtajā ceturksnī panācis Dienvidkorejas elektronikas uzņēmumu «Samsung Electronics Co.», kas ir pasaulē lielākais viedtelefonu tirgotājs, ceturtdien vēsta tirgus izpētes kompānija «Strategy Analytics».

«Strategy Analytics» jaunākie dati liecina, ka «Apple» ceturtajā ceturksnī pasaulē piegādājis 74,5 miljonus viedtelefonu, salīdzinot ar 51 miljonu vienību attiecīgajā laika periodā 2013.gadā.

Arī «Samsung» piegādāto viedtālruņu skaits bijis identisks, taču tas piedzīvojis kritumu, salīdzinot ar 86 miljoniem vienību pirms gada.

Tādējādi «Samsung» daļa globālajā viedtelefonu tirgū nokritusies no 30% līdz 19,6%, kas ir līdzvērtīgi ar «Apple».

«Samsung» no pasaulē lielākā viedtelefonu tirgotāja troņa «Apple» gāza 2011.gada trešajā ceturksnī, bet 2012.gada pirmajā ceturksnī uzņēmums apsteidza arī Somijas «Nokia» un kļuva par pasaules līderi kopējā mobilo tālruņu tirdzniecības apjoma ziņā.

«Strategy Analytics» gan norāda, ka pērn kopumā «Samsung» joprojām bijis pasaulē lielākais viedtelefonu tirgotājs, piegādājot 317,2 miljonus ierīču, salīdzinot ar «Apple» piegādātajiem 192,7 miljoniem vienību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu